Шенгенська віза: оформлюємо самостійно. Частина II

Як отримати шенгенську візу читайте у нашій статті!

Як отримати шенгенську візу, якщо ви вперше збираєтеся поїхати до Європи? Ми дамо відповідь - простіше простого! Перш ніж почати збирати документи для шенгенської візи, потрібно визначитися, яка саме віза вам потрібна і - вперед!

Як отримати шенгенську візу - основні види шенгенських віз:

- туристична віза;

- бізнес-віза;

- віза для відвідування друзів та родичів;

- навчальна віза (прирівнюється до дозволу на проживання);

- робоча віза (прирівнюється до дозволу на проживання).

Як отримати шенгенську візу - туристична віза

Майте на увазі, що для отримання шенгенської візи кожного виду є свої чіткі умови. Оскільки ми зараз говоримо про туристів, то розглянемо всі нюанси, як отримати шенгенську візу для туристичної поїздки. 

А туристична подорож, для якої вам і знадобиться туристична шенгенська віза, - це поїздка до Шенгенської зони з метою огляду визначних пам'яток. І не більше того. Тобто в цьому випадку турист не має право вести за кордоном трудову діяльність, навчатися.

І, звісно ж, наявність у вашому паспорті такої візи передбачає те, що ви повернетеся додому після терміну, заявленого вами в консульстві.

Як отримати шенгенську візу - типы туристических шенгенських віз

А за тривалістю шенгенські туристичні візи бувають:
- звичайна одноразова віза (видається на певний термін, як правило, до 3-6 міс.);
- багаторазова віза (видається на термін від 3-6 міс. до 5 років).

Але пам'ятайте, що термін візи - це не термін подорожі! Ваша поїздка в Європу розрахована, наприклад, на 10 днів, а візу вам можуть відкрити на 3 місяці.

Як отримати шенгенську візу - чи є у вас мета?

Якщо ви зібралися до Європи, то, вочевидь, мета у вас є. Питання в тому - яка ця мета.

На цей важливий момент при оформленні шенгенської візи варто звернути особливу увагу. Адже, якщо мету вашої поїздки ви сформулюєте неточно або, що ще гірше, неправильно, візи вам не бачити як своїх вух.

Наприклад, ви плануєте оформлювати туристичну шенгенську візу, і при цьому абсолютно щиро повідомляєте в консульстві, що їдете відвідати подругу, друга або родичів.

У цьому випадку ваші шанси на відмову у видачі візи дуже великі. Чому? Та тому, що існує окрема категорія шенгенських віз - віза для відвідування друзів та родичів. І в цьому разі вимоги до її оформлення будуть зовсім іншими, ніж при оформленні туристичної візи.

Як отримати шенгенську візу - пізит до консульства

Зовсім не всі туристи, які самостійно оформлюють шенгенську візу, відчувають страх перед візовим офіцером у консульстві. Але для деяких зустріч із цією доленосною для туриста людиною смерті подібна.

Так, візовий офіцер може бути суворий, він може ставити каверзні запитання, може прискіпливо роздивлятися документи. Але така його робота, повірте, він діє за інструкцією.

Щоб бути абсолютно спокійним під час візиту до консульства, є два елементарних, але вкрай важливих правила:

1. Не треба казати неправди!

Повірте, в консульстві сидять зовсім недурні люди, і якщо ви маєте намір приховати мету вашої поїздки чи у вас будуть підроблені документи, ображатися в разі відмови у видачі візи вам потрібно буде лише на себе.

2. Уважно й правильно готувати документи!

Ваші документи - це ваша відповідальність. Уважно ознайомтеся з правилами подачі документів на отримання шенгенської візи, і зробіть усе точно так, як зазначено! Навіть найменше відхилення від правил може стати причиною відмови прийняти документи.

Виправдання на кшталт "не було часу зібрати всі довідки" або "я поспішав, і тому пропустив ось тут крапку", як ви розумієте, не працюють у принципі.

Отже, ви вже озброєні теоретично, та й образ візового офіцера в консульстві вже не викликає у вас тваринного страху.

Питання "Як отримати шенгенську візу?" для вас уже не таке моторошне? Ну що, можемо починати практикуватися?

Про це - у наступній частині.

Корисні посилання:

Цікава інформація:

"Подорожуй з tochka.net" на facebook

За матеріалами: tochka.net версія для друку

Який вид шенгенської візи ви оформляли? Чи були якісь труднощі? З чим вони були пов'язані?

Відповісти

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Поділися в соціальних мережах

Теги

відпочинок туризм відпочинок за кордоном туристи віза самостійні подорожі Шенгенська віза як отримати шенгенську візу більше... приховати

Читай також


Новини партнерів


Коментарі (17)

символів 999
  • qwerty 1 рік тому

    есть виза - виза в Болгарию,на год
    могу ли я с Болгарии поехать в страны которые находятся в шенген зоне / если да , то что для этого надо ?

    Прокоментувати Мені подобається
  • Ludmila Turska 2 роки тому

    Хочу попросить подсказку, если в Праге живет дочь и с ней хотим поехать в Рим на экскурсию, для получения мультишенгенвизы через Чешское посольство при заполнении анкеты указывать что еду в Рим через Прагу и что там есть дочь?

    Прокоментувати Мені подобається
  • Гость 4 роки тому

    Собираемся ехать в Грецию с молодым человеком, есть некоторый вопросы по поводу визы. Оба учимся на дневном отделении института (МАИ) , при этом на полставки работаем на заводе. Как сразу понятно, что справка с работы с нашими окладами будет смешна, меньше 10 тысяч, в .п 19-20 (анкеты), мы должны пишсать студенты, а в п. 33 что писать, спонсор или иное (планируется выписка с банка родителей), и что указывать в средства, наличные?

    Прокоментувати Мені подобається
  • Гость 4 роки тому

    Хочу еще добавить что это первая моя поездка за границу, загрнака чистая и за плечами вообще не было опыта как оформлять визу, все смотрела на сайте посольства и читала по форумам.
    Удачи! :)

    Прокоментувати Мені подобається
  • Гость 4 роки тому

    Еще один щепетильный момент справка из банка о наличии средств и справка с работы.
    Так вот справку из банка не взяли, сказали что она им не нужна.
    В справке с работы у моего парня было только указано что он работает на таком то предприятии на такой то должности, не указано сколько он получает и что ему предоставляется оплачиваемый отпуск. Как нам объяснили в посольстве, справка работы нужна только потому что прописаны мы не в Киеве, а документы подаем в Киеве, значит должно быть подтверждение что мы тут работаем.
    Вот как то так. Сдали документы, в этот же день оплатили, пришли через неделю и вот она жданая виза.

    Прокоментувати Мені подобається
  • Гость 4 роки тому

    Важно так же туристический план, не поленитесь, он должен быть внушающим.
    А еще на мое удивление у нас не взяли копии билетов в Краков и обратно, сказали что не надо, хотя на сайте посольства в перечне документов они есть.
    Но всегда лучше иметь больше документов и ксероксов, чем чего-то не хватит и у вас не примут документы.

    Прокоментувати Мені подобається
  • Гость 4 роки тому

    Анкету заполняла на украинском транслите, соответствие букв смотрела здесь .... Эти анкеты необходимо распечатать (двусторонняя печать), приклеить к ним одну фотку и в посольстве их потом сканируют по штрих коду.
    Когда анкета зарегистрирована можно приступить к более детальной подготовке документов.
    На каком то из форумов вычитала что иногда требуют переписку с отелем и поэтому сделала принскрины переписки с отелем, хоть в перечне документов ее и нет, но переписку забрали.
    Все остальные документы такие как указано на сайте посольства.
    Для очень щепетильных ;), фотка глянцевая или матовая не имеет значения, у меня была глянцевая, у парня матовая, приняли документы у обеих.

    Прокоментувати Мені подобається
  • Гость 4 роки тому

    Как оказалось списаться с отелем и договориться о том чтобы выслали подтверждение и чеки было не так сложно, я забронировала и оплатила отель через ... потом на почту отеля написала письмо о том что я забронировала у вас номер на указала фамилии и имена номера загрн.паспортов, даты рождения, и попросила выслать подтверждения о резервации и чек об оплате, выслали в течении 20 минут.
    После того как отель был забронирован, я заполнила анкету ... Важно то что в феврале я регистрировалась на подачу документов на апрель (2месяца!).
    В этой анкете есть одно подставное поле Номер внутреннего паспорта, когда заполнили и отправили это поле переименовалось в номер идентификационного кода (в посольстве я обратила их внимание на это, но они сказали что им не нужен мой номер идентификационного кода).

    Прокоментувати Мені подобається
  • Гость 4 роки тому

    Всем привет!
    Вот вчера получила шенгенскую визу в Польском посольстве.
    Хочу сказать большое спасибо за статью, реально очень помогла.
    Хочу еще поделится своим опытом.
    Первое и самое важное для туристической визы в Польском посольстве это отель.
    Необходимо забронировать отель на ВСЕ время пребывания и оплатить, в посольстве требуют 50% оплаты. Первый раз у меня не приняли документы именно из-за того что отель был забронирован до 9го, а обратный билет на 11, нас сразу же спросили "А где вы собираетесь две ночи ночевать????" и ответ по типу "Мы продлим" не прокатил, сказали "Продлевайте, оплачивайте, приносите копии чеков и резервацию" тогда документы примем. Очень важно чтобы было подтверждение из отеля (именно с отеля а не с сайта резервации) и чек об оплате.

    Прокоментувати Мені подобається
  • andrei_sidor 4 роки тому

    В мене ще є договір про возєднання сім'ї , можливо його теж варто показати?

    Прокоментувати Мені подобається
Показати ще

Ще на tochka.net

Новини партнерів

Новини tochka.net

Новини партнерів

Loading...