Надрукувати

Португалія

Ліссабон - столиця

Португалія: Загальні відомості

Португалія має багату, унікальну культуру, залюднені міста й мальовничу сільську місцевість. У країні ви знайдете безліч історичних скарбів і пам'яток світової спадщини - природних і культурних див, які допоможуть вам ближче познайомитися з колись найвеличнішою нацією мореплавців.

Усі міста Португалії мають власний колорит і особливу душу. Затишні вулички, старі трамваї, маленькі кафе з терасками і смачне португальське вино. Та що може бути краще!

Звісно ж, ви знайдете тут і богемне життя, модні бутики і стильні нічні клуби, що лише додає шарму цій країні. 

Клімат:

Клімат Португалії середземноморський, субтропічний. Середні температури січня 4-10 °C, липня 20-28 °C.
У середньому опадів на рівнинах випадає від 400 до 800 мм, а в горах від 1000 до 2500 мм на рік.

Валюта: Євро
Часовий пояс: UTC+0
Географічне положення:

Португалія є самим західним державою в континентальній Європі і розташована в південно-західній частині Піренейського півострова.
На півночі і сході межує з Іспанією, а на півдні і заході омивається Атлантичним океаном.

Населення:

10,7 млн. чоловік з яких 98% - португальці.

Мова: португальска
Політичний устрій:

Парламентська республіка

Релігія:

католицизм 97% протестантизм - 1%

Екстренні телефони:

Єдиний номер для всіх спецслужб - 112

Португалія : Пам'ятки

Дивовижні пейзажі вздовж узбережжя океану, виноградники та прекрасні міста залишають безліч вражень та емоцій.

Але не варто забувати й про головне місто країни, її душу та серце. Португальці дуже люблять свою столицю. Чарівні квартали міста, дивовижна набережна й бриз океану закохують у себе і змушують повертатися сюди, щоб знову зазнати тих неймовірних відчуттів і відкрити для себе багато нового. У цьому місті минуле змішалося з сьогоденням, пам'ятники архітектури стоять поруч із новітніми будівлями. А запах свіжого хліба та звуки португальської гітари залишаються в пам'яті надовго.

Порту - це колишня столиця Португалії, яка, власне, й дала назву країні. У місті ви знайдете багато видатних пам'яток, але побачити візитівку міста - високу вежу й мости через річку Дору - потрібно неодмінно! Долина річки Дору є батьківщиною портвейну. Якщо це один із ваших улюблених напоїв, то варто відвідати цей мальовничий край.

Також варті вашої уваги міста Сінтра і Евора. Ці милі місця просто-таки зачаровують з першого погляду своєю красою, атмосферою й багатим культурним життям.

Найпопулярніші пляжі в місті Алгарве, що має неймовірно красиву берегову лінію.

Португалія: Віза і кордон

Громадянам України для відвідування Португалії необхідна віза.

Процес подачі документів: особисто заявником або через акредитоване туристичне агентство не раніше ніж за 3 місяці до поїздки попередньо записавшись на прийом.

Консульський збір:  € 35, якщо віза має бути отримана у 3-денний термін, вартість збору - €70. Діти до 18 років, пенсіонери,члени родин громадян ЄС звільняються від сплати збору.

Термін оформлення візи: протягом 7 робочих днів.

Необхідні документи:

1. Закордонний паспорт громадянина України або проїзний документ дитини з вільними сторінками для віз (якщо до закінчення строку дії паспорту залишилось 3 місяці або менше - документи не приймаються). Також не приймаються проїзні документи, які було видано більш ніж 10 років тому, тобто проїзні документи, строк дії яких подовжено; + копії всіх заповнених сторінок

2. Паспорт громадянина України та копія всіх його сторінок з відмітками;

3. Анкета для отримання візи, заповнена друкованими літерами англійською чи португальською, розбірливо та без закреслень та підписана особисто заявником;

4.  Одна кольорова фотографія, що відповідає віку заявника, на світлому фоні, 3,5x4,5 см;

5.  Медична страховка з страховою сумою не менше € 30 тис.;

6. Довідка про доходи: актуальна виписка з банківського рахунку, або дорожні чеки, або довідка з роботи про заробітну плату за останні 6 місяців або кредитні картки, крім дебетних платіжних карток, чи письмове зобов'язання приймаючої сторони, покрити всі відповідні витрати.

7. Довідка з місця роботи, яка повинна містити наступні дані: посада, термін роботі на даній посаді (якщо передбачено трудовим договором, то й кінцева дата), сума заробітної плати за останні 7 місяців, а також підтвердження збереження посади на період поїздки.

8. Особи що не працюють: пенсіонери - пенсійне посвідчення, школярі та студенти з 15 років - довідка з місця навчання, що підтверджує факт навчання даної особи у даному учбовому закладі, дані щодо курсу/класу та спеціальності. Підприємці (ПП та СПД) - копія свідоцтва про реєстрацію та документи, що підтверджують доходи за останні мінімум 6 місяців. Усі інші особи, що не працюють - будь-які документи, що підтверджують наявність необхідних для подорожі фінансів та намір повернення в Україну. 

Додатково подаються документи, що підтверджують мету подорожі:

Для туристичної візи:

Підтвердження бронювання готелю та квитків в обидва боки.

План подорожі та маршрут.

Для бізнес-візи

Письмове клопотання в оригіналі від юридичної особи чи компанії, яка приймає, бюро чи відділення такої юридичної особи чи компанії; державного чи місцевого органу влади держави-члена ЄС; організаційного комітету торгово-промислової виставки, конференції чи симпозіуму, що проводиться на території держави-члена ЄС

Підтвердження працевлаштування (для найманих працівників - нещодавня довідка від роботодавця, для приватних підприємців - документи про реєстрацію підприємства)

Підтвердження бронювання готелю та квитків в обидва боки.

Для гостьової візи:

  • Письмове клопотання в оригіналі від особи, яка запрошує (підпис особи, що запрошує, має бути засвідчений компетентним органом у відповідності із законодавством країни)
  • Документ, що підтверджує родині зв'язки (свідоцтво про шлюб, про народження...)
  •  Копію Посвідчення особи, яка запрошує та копія дозволу на проживання.

Для неповнолітніх осіб (до 18 років) - свідоцтво про народження, копію внутрішніх паспортів батьків, нотаріально завірений дозвіл обох або одного з батьків, якщо вони не подорожують разом з дитиною. У випадку, якщо у дитини є тільки один із батьків, необхідно надати рішення суду, свідоцтво про смерть або інші документи, що підтверджують цей факт.

Митні правила

Імпорт валюти не обмежений, однак сума понад €500 готівкою підлягає декларуванню. Можна вивозити ту іноземну валюту, що була ввезена. Однак якщо сума перевищує €2500, необхідні документи, які підтверджують, що ця сума була ввезена в країну чи законність її походження.

Без накладання мита можна імпортувати: 1 л міцних спиртних напоїв і 2 л вина, до 200 шт. сигарет, а також товари й речі особистого користування в розумних межах.

Заборонено імпортувати: зброю, наркотики, вибухові речовини й коштовності, сума яких перевищує €150. 

Новини партнерів


Коментарі (2)

Ще на tochka.net

Новини партнерів

Новини tochka.net

Новини партнерів

Loading...