Як отримати візу до Словаччини

Читаємо деталі отримання шенгенської візи в Словаччину

Словаччина © flickr.com/photos/theodevil

Словаччина давно користується популярністю серед відпочиваючих і туристів, попит на цей напрямок особливо зростає взимку, через гірськолижні курорти країни. Яку ж візу краще вибрати для поїздки, скільки коштує і які документи потрібні для її оформлення, ми тобі розповімо.

Словаччина входить до числа учасників Шенгенської угоди, тому для поїздки можна оформити шенгенську візу, що дозволяє попутно відвідати понад 20 країн.

У першу чергу необхідно розібратися з видами віз до Словаччини, існує три основних види віз:

  • віза для недовгого терміну перебування (тип С),
  • віза для транзитних громадян (типи А і В),
  • віза національного типу (тип D).

Найпопулярнішими є візи недовгострокового типу.

Їх можна розділити на види за мету перебування:

  • для туризму,
  • робоча віза в Словаччину,
  • для поїздки в гості.

Віза в Словаччину може бути також як одноразовою, так і багаторазовою  на велику кількість відвідувань аплікантом (особою, яка подала заявку на отримання візи для в'їзду) країни, враховуючи при цьому термін, на який віза є дійсною.

Візи
Визы © depositphotos

Отже, перейдемо до алгоритму дій, які необхідно вчинити для отримання Шенгенської візи до Словаччини:

1. Резервування дати і часу подачі документів

На перший погляд така дія виглядає нелогічною, мовляв, спочатку треба зібрати документи і так далі. Але це не так з огляду на те, що надалі, коли документи у тебе будуть на руках, в Посольстві тебе запишуть на дуже віддалену дату. Існує опція термінового розгляду документів, але вона коштує 70 євро. Так що ризикувати не варто.
Зарезервувати дату можна  тут

2. Заповнення візової анкети

Візова анкета заповнюється в електронній формі з внесенням особистих даних, інформації про плановану поїздку і т.д.
Після збереження візової заяви система надасть заповнений бланк (формат pdf) з відповідним кодом заяви. Заявник повинен роздрукувати бланк у двох примірниках і принести з собою в Консульський відділ для особистої подачі.
Заповнити анкету можна  тут  
Зверни увагу: сірі поля заповнюються в обов'язковому порядку. Зелені поля заповнюються на твій розсуд і залежно від обставин поїздки.

Ось моменти, на які слід звертати увагу при заповненні анкети:

  • заповнення можливе лише за умови користування веб-браузером Internet Explorer;
  • при заповненні пункту про місце народження необхідно вказувати тільки конкретний населений пункт (місто чи село), ​​а не район або область;
  • пункти "Запрошучий" і "Запрошуюча компанія" не можуть бути заповнені одночасно! Пункт "Запрошуючий" повинен бути заповнений в тому випадку, якщо запрошення підготувала фізична особа. У випадку, якщо запрошує юридична особа (це стосується також і туристичних фірм), заповнюється тільки пункт "Запрошуюча компанія". Заповнення обох пунктів одночасно неможливо!
  • при заповненні дитячої заяви потрібно обов'язково вказувати законного представника дитини (батька) у пункті "Законний представник".

Зверни увагу, що при заповненні електронної заяви необхідно ввести код- підтвердження, вказаний на зображенні.

Візи
Визы © depositphotos

3. Збір документів

Загальні документи, подання яких вимагається незалежно від мети поїздки:

  1. дійсний проїзний документ (закордонний паспорт) + копія першої сторінки та копії всіх сторінок з шенгенськими візами, виданими протягом останніх трьох років, а також оригінали та копії всіх інших закордонних паспортів; 
  2. заповнена в системі EZOV візова анкета, яку потрібно роздрукувати і підписати;
  3. 1 фотографія розміром 3x3,5 см;
  4. Оригінал національного загальногромадянського паспорта заявника + копії сторінок з відмітками;
  5. Оригінал документа, що підтверджує мету перебування;
  6. Документ про забезпечення житлом, якщо конкретна адреса перебування не вказана в запрошенні;
  7. Документи про фінансове забезпечення заявника;
    Оригінал + копія страхового поліса.

Документи, що підтверджують мету перебування:

1. Організований туризм (подача акредитованими туристичними фірмами):


  • Ваучер, виданий української туристичної компанією, яка є партнером словацької туристичної компанії та акредитована в Консульському відділі Посольства Словацької Республіки в Києві;
  • Факсова копія ваучера, виданого туристичною компанією Словацької Республіки із зазначенням обсягу проплачених послуг.

2. Індивідуальний туризм:

  • Ваучер або копія (скан або факс) підтвердження бронювання проживання безпосередньо з готелю з печаткою та підписом уповноваженої особи.

3. Приватне перебування:

  • запрошення із нотаріальним засвідченням підпису особи, яка запрошує або запрошення, видане відповідним відділенням імміграційної поліції Словаччини;
  • копія документа, що ідентифікує особа, що запрошує - копія паспорта;
  • якщо особа, що запрошує і заявник перебувають у спорідненні, необхідно надати копії метричних документів, що підтверджують цей зв'язок

Документи, що підтверджують фінансове забезпечення:

1. Підтвердження зайнятості та доходу в якості доказу фінансових зв'язків з Україною:


Наймані працівники:

  • Довідка про заробітну плату за попередні шість місяців з підтвердженням посади, зазначенням дати початку працевлаштування та тривалості відпустки на період відсутності на робочому місці (довідка повинна містити П.І.Б. та посада особи, яка підписала довідку, контактну та реєстраційну інформацію про підприємство) .

Приватні підприємці:

  • Копія свідоцтва або виписки про реєстрацію ФОП;
  • Довідка з податкової служби про дохід за останній квартал або довідка з банку.

Пенсіонери:

  • Пенсійне посвідчення (копія);
    Або
  • Довідка з пенсійного фонду.

Студенти:

  • Довідка з місця навчання про те, що заявник є студентом на момент подання заяви;
    Або
  • Довідка з місця навчання про те, що заявник є студентом на момент подачі заяви і отримує стипендію.

2. Підтвердження достатності фінансових коштів для покриття витрат, пов'язаних з поїздкою в країну-члена Шенгенської угоди:

Всі заявники повинні документально підтвердити наявність фінансових коштів, необхідних для покриття витрат, пов'язаних з запланованою поїздкою і поверненням в країну проживання.
Необхідно надати довідку з банку з підтвердженням достатності коштів на банківському рахунку або рух грошових коштів за останні три місяці.

Візи
Визы © depositphotos

4. Оплата консульського збору та подання документів

Сума збору становить 35 євро, термін видачі візи - 10 днів.
Вартість збору за термінову, протягом двох днів, розгляд документів становить 70 євро.
Консульський відділ Посольства Словацької Республіки приймає заяви з понеділка по п'ятницю з 9:00 до 12:00.
При подачі документів тобі призначать дату повторного візиту для отримання паспорта з візою або відмови.

5. Отримання паспорта з візою

Отримання паспорта можливо з понеділка по п'ятницю з 9.00 - 17.00, крім словацьких свят.

Додаткова інформація:

З 23 січня 2015 року Словацька Республіка почала роботу візових центрів "Поні Експрес" в Україні. Необхідна інформація щодо способу подачі заяв через візові центри знаходиться на сайті

Консульський відділ Посольства Словацької Республіки в Україні (Київ)

вул. Паторжинського, 14, г. Киев 01034, Україна
Телефон: 0038/044/220 12 03; 220 12 04.
Факс: 0038/044/220 12 05.
E-mail: cons.kiev@mzv.sk

Сайт

 

ЧИТАЙ ТАКОЖ:

За матеріалами: tochka.net версія для друку

А ти була в Словаччині?

Відповісти

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Поділися в соціальних мережах

Теги

віза більше... приховати

Читай також


Новини партнерів


Коментарі

символів 999

Ще на tochka.net

Новини партнерів

Новини tochka.net

МЫ В СОЦИАЛЬНЫХ СЕТЯХ

Новини партнерів

Loading...