Як отримати візу в США

Уважно читай про всі нюанси отримання візи в США

США © flickr.com/thomashawk

Для в'їзду на територію США громадянину України необхідно отримати або неімміграційну візу для тимчасового перебування, або імміграційну візу для постійного проживання.

На жаль, Україна не входить до списку держав, в'їзд на територію США з яких можливий за Програмою безвізового в'їзду, тому візу українцям оформляти доведеться в будь-якому випадку.

Неімміграційну візу отримують туристи, бізнесмени, студенти або фахівці, які бажають протягом деякого часу перебувати в США для реалізації певних цілей. Такі особи повинні продемонструвати консульському офіцеру наявність тісних зв'язків зі своєю країною проживання і намір виїхати з США після тимчасового перебування на території США.

Зверніть увагу! Наявність візи не гарантує в'їзд на територію США. Віза лише свідчить, що консульський офіцер США підтвердив Ваше право звернутися за дозволом на в'їзд в США з певною метою. Але на практиці випадки такої відмови досить-таки нечасті.

Візи
Визы

Отже, перейдемо до алгоритму отримання візи в США:

1. Прийняття рішення

Процедура отримання візи − досить-таки складна, тому перед тим як збирати документи, необхідно реально оцінити свої шанси. Якщо ти не маєш ні офіційного місця роботи, ні нерухомості, а мета поїздки розпливчата − шанси невеликі. І навпаки!
При цьому слід врахувати, що консульський збір у розмірі 160 доларів США поверненню не підлягає.

2. Збір документів

Документи можна умовно розділити на обов'язкові і факультативні.
До обов'язкових належать:

  • закордонний паспорт;
  • заповнена візова анкета DS-160.

Але для підтвердження свого наміру повернутися на Батьківщину, рекомендуємо підготувати наступні факультативні документи:

  • довідка з місця роботи;
  • довідка про заробітну плату;
  • виписка з рахунку в банку про рух коштів на картці;
  • правовстановлюючі документи на нерухомість;
  • копія свідоцтва про шлюб;
  • довідка про наявність дітей.

Перелік документів − не чіткий, якщо чогось з перерахованого вище у тебе немає − це не страшно. Якщо ж у тебе в якості підтвердження наміру повернутися в Україну є додаткові докази − обов'язково надай  їх.

Рекомендуємо подавати документи, які відповідають дійсності.

Візи
Визы © depositphotos

3. Заповнення анкети DS-160

Для заповнення анкети необхідна неабияка концентрація і увага, врахуйте це перед заповненням.

Заповнювати анкету тут.

Зверніть увагу на наступні моменти:

  1. Анкета DS-160 заповнюється і відправляється через Інтернет до проведення співбесіди в Посольстві. Для запису на співбесіду необхідно надати номер штрих-коду, який вказаний на сторінці підтвердження анкети DS-160. Посольство США не приймає заповнені від руки або роздруковані анкети.
  2. У разі відсутності активності користувача, сеанс заповнення форми DS-160 закінчується через 20 хвилин, і вся внесена інформація зникне. Щоб не починати заповнення форми з самого початку, запиши номер ідентифікації анкети, який відображається в правому верхньому кутку сторінки, або завантаж файл з анкетою на свій комп'ютер. Щоб запобігти втраті інформації, слід регулярно натискати клавішу "Save" (зберегти).
  3. Після заповнення візової анкети DS-160 створюється сторінка підтвердження з буквено-цифровим штрих-кодом. Роздрукуй цю сторінку.
  4. Роздрукувавши сторінку підтвердження зі штрих-кодом, натисніть "Назад" у вікні браузера і відправте копію форми DS-160 на свою адресу електронної пошти. Відправлений файл має розширення PDF, для перегляду або друку потрібно програма Adobe Acrobat.

4. Оплата консульського збору

Сума становить 160 доларів США. У разі відмови у візі збір не повертається.

Спосіб оплати: в Україні здійснити оплату можна тільки у відділенні "Райффайзен Банк Аваль".
Реквізити рахунку на сайті  Посольства

Зверніть увагу! Чек про оплату потрібно зберігати весь час.

5. Запис на співбесіду

Для запису необхідно, щоб під рукою у тебе були:

  • дійсний закордонний паспорт, термін дії якого не закінчується на період запланованого перебування в США;
  • квитанція про сплату консульського збору (MRV);
  • сторінка підтвердження анкети DS-160;
  • адреса електронної пошти.

Найкраще записатися через Інтернет на сайті Посольства. Це можна зробити тут.

6. Співбесіда

Тривалість співбесіди чітко не регламентована, але, як правило, тривають вони близько десяти хвилин.

Поводься впевнено і стримано, чітко відповідай на запитання. Відповіді, звісно, повинні чітко відповідати даним, зазначеним в анкеті.

Так що якщо ви зробили все вірно, то приречені на успіх та отримання візи в США!

За матеріалами: tochka.net версія для друку

А ти була в США?

Відповісти

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Поділися в соціальних мережах

Теги

віза віза США більше... приховати

Читай також


Новини партнерів


Коментарі

символів 999

Ще на tochka.net

Новини партнерів

Новини tochka.net

Новини партнерів

Loading...