Віза в Китай: документи, вартість, процедура

tochka.net розкаже про всі нюанси, які повинні знати туристи

Завдяки підвищенню популярності Китаю серед туристів віза в цю країну стала як ніколи затребувана серед українців. І це не дивно: Китай − величезна за розмірами територія з вражаючою історією, чудовою можливістю вести бізнес, відпочивати і подорожувати. Однак існує чимало відгуків про складність процедури оформлення візи. tochka.net оптимізувала усе в одному матеріалі й по пунктах розкаже, як легко й отримати візу в Китай.

Для оформлення візи в Китай заявнику необхідно пред'явити наступні документи:

  • Туристична віза:

- закордонний паспорт (обов'язкова умова, щоб паспорт діяв не менше 6 місяців після закінчення можливої поїздки в Китай, також обов'язково необхідна наявність 2 чистих сторінок у паспорті без відбитків штампа та інших відміток). Для мультивізи необхідний розворот і не менше 2 чистих сторінок у паспорті;
Важливо! Паспорт з відклеєними візами в роботу не приймається. Червоні паспорти (старого зразка) приймають тільки в ідеальному стані.
- копія першої сторінки дійсного закордонного паспорта;
- копія першої та другої сторінок паспорта громадянина України;
- оригінал довідки з місця роботи
(зарплата від 5000 грн) із зазначенням розміру окладу за останні 6 місяців (російською або англійською мовою);
Важливо! Для приватних підприємців:
ксерокопія свідоцтва про реєстрацію.
Для тих, хто працює у приватного підприємця: оригінал довідки з місця роботи із зазначенням розміру окладу за останні 6 місяців (російською або англійською), ксерокопія свідоцтва про реєстрацію приватного підприємця (роботодавця). Для непрацюючих: оригінал довідки з банку про наявність коштів на рахунку (залишок на рахунку повинен становити не менше 1500-2000 $) (російською або англійською).
- анкета заявника з усіма заповненими даними.
- фотографія паспортного зразка (розмір 3,5 на 4,5 см), обов'язково кольорове фото на білому фоні;
- копія авіаквитків в обидва кінці;
- копія підтвердження броні з готелю;
- медична страховка для туристів старше 60 років.
Туристична віза в Китай відкривається на термін до 30 днів без можливості продовження.

Віза в Китай: документи, вартість, процедура
© Depositphotos

Важливо! Мультивіза в Китай відкривається лише в тому випадку, якщо людина раніше відвідувала Китай.

  • Для дітей, які подорожують до Китаю з одним з батьків або у супроводі третіх осіб:

- оригінал нотаріально завіреної довіреності (заяви) на вивезення дитини від батька/батьків;
- проїзний документ дитини з двома чистими сторінками для візи або вписання в закордонний паспорт одного з батьків;
- копія свідоцтва про народження;
- 2 фотографії 3,5 на 4,5 см.

  • Комерційна віза:

Для оформлення комерційної візи в Китай потрібно все те ж саме, що описано зверху, і додатково:
- запрошення від компанії чи організації, з якою збираєшся співпрацювати.

Віза в Китай: документи, вартість, процедура
© Depositphotos

  • Гостьова віза:

Для оформлення гостьової візи в Китай потрібно все те саме, що і для туристичної, і додатково:
- запрошення від приватної особи.

  • Де і як швидко оформляється віза в Китай для всіх заявників?

Віза в Китай може бути оформлена в консульському відділі Посольства Китаю (КНР) в Києві за адресою вул. Грушевського 28/2.
Тел.: (044) 254-00-86, (044) 253-31-58.
Подача документів в консульство: понеділок, середа, п'ятниця з 9-00 до 11-30.
Прийом та видача документів проходять досить швидко. Однак приходь раніше, щоб зайти, наприклад, в першій п'ятірці, тоді і підеш швидше.

  • Які терміни оформлення візи в Китай, скільки днів необхідно для цього?

Стандартний термін оформлення візи Посольством Китаю − сім днів.

Віза в Китай: документи, вартість, процедура
© Depositphotos

  • Яка вартість візи в Китай, враховуючи різні варіанти віз і терміновості оформлення?

Консульський збір за візу в Китай з одноразовим в'їздом становить 850 грн, з дворазовим − 1300 грн, за багаторазову візу на 6 місяців − 1600 грн, на 1 рік − 2000 грн. За необхідності можна оформити візу за 5 або 3 дні. За терміновість доведеться доплатити відповідно 200 або 300 грн. Оплата здійснюється в будь-якому відділенні Ощадбанку. При оформленні візи для в'їзду на материкову частину Китаю з дітей стягується консульський збір у повному розмірі.

Віза в Китай: документи, вартість, процедура
© Depositphotos

  • Як оформляється віза в Китай після прильоту і чи можливо взагалі отримання такої візи в Китаї?

Віза в Китай після прильоту оформляється для двох і більше осіб, при цьому туристи повинні подорожувати разом (пункти прибуття − Пекін, Шанхай, Гуанчжоу). Вона видається під дати вильоту і прильоту. Термін оформлення такої візи − 3-5 днів. Вартість візи по прильоту − 160 у.о.

Важливо! З 4 листопада 2010 року владою КНР за узгодженням з українською стороною була скасована віза в Гонконг для громадян України. Тобто для поїздки в Гонконг менш ніж на 14 днів віза не потрібна. На більш тривалий термін перебування необхідно оформляти візу в Гонконг у Посольстві.

Як ми писали раніше, транзитним туристам, які збираються бути в Шанхаї менше тижня, віза не потрібна.

ЧИТАЙ ТАКОЖ:

За матеріалами: tochka.net версія для друку

Чи є у тебе віза в Китай?

Відповісти

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Поділися в соціальних мережах

Теги

Китай туризм новини tochka.net поради документи Гороскоп на 2015 віза як отримати візу більше... приховати

Читай також


Новини партнерів


Коментарі

символів 999

Ще на tochka.net

Новини партнерів

Новини tochka.net

Новини партнерів

Loading...