Віза в Китай: документи, вартість, процедура

tochka.net розкаже про всі нюанси, які повинні знати туристи

Завдяки підвищенню популярності Китаю серед туристів віза в цю країну стала як ніколи затребувана серед українців. І це не дивно: Китай − величезна за розмірами територія з вражаючою історією, чудовою можливістю вести бізнес, відпочивати і подорожувати. Однак існує чимало відгуків про складність процедури оформлення візи. tochka.net оптимізувала усе в одному матеріалі й по пунктах розкаже, як легко й отримати візу в Китай.

Для оформлення візи в Китай заявнику необхідно пред'явити наступні документи:

  • Туристична віза:

- закордонний паспорт (обов'язкова умова, щоб паспорт діяв не менше 6 місяців після закінчення можливої поїздки в Китай, також обов'язково необхідна наявність 2 чистих сторінок у паспорті без відбитків штампа та інших відміток). Для мультивізи необхідний розворот і не менше 2 чистих сторінок у паспорті;
Важливо! Паспорт з відклеєними візами в роботу не приймається. Червоні паспорти (старого зразка) приймають тільки в ідеальному стані.
- копія першої сторінки дійсного закордонного паспорта;
- копія першої та другої сторінок паспорта громадянина України;
- оригінал довідки з місця роботи
(зарплата від 5000 грн) із зазначенням розміру окладу за останні 6 місяців (російською або англійською мовою);
Важливо! Для приватних підприємців:
ксерокопія свідоцтва про реєстрацію.
Для тих, хто працює у приватного підприємця: оригінал довідки з місця роботи із зазначенням розміру окладу за останні 6 місяців (російською або англійською), ксерокопія свідоцтва про реєстрацію приватного підприємця (роботодавця). Для непрацюючих: оригінал довідки з банку про наявність коштів на рахунку (залишок на рахунку повинен становити не менше 1500-2000 $) (російською або англійською).
- анкета заявника з усіма заповненими даними.
- фотографія паспортного зразка (розмір 3,5 на 4,5 см), обов'язково кольорове фото на білому фоні;
- копія авіаквитків в обидва кінці;
- копія підтвердження броні з готелю;
- медична страховка для туристів старше 60 років.
Туристична віза в Китай відкривається на термін до 30 днів без можливості продовження.

Віза в Китай: документи, вартість, процедура
© Depositphotos

Важливо! Мультивіза в Китай відкривається лише в тому випадку, якщо людина раніше відвідувала Китай.

  • Для дітей, які подорожують до Китаю з одним з батьків або у супроводі третіх осіб:

- оригінал нотаріально завіреної довіреності (заяви) на вивезення дитини від батька/батьків;
- проїзний документ дитини з двома чистими сторінками для візи або вписання в закордонний паспорт одного з батьків;
- копія свідоцтва про народження;
- 2 фотографії 3,5 на 4,5 см.

  • Комерційна віза:

Для оформлення комерційної візи в Китай потрібно все те ж саме, що описано зверху, і додатково:
- запрошення від компанії чи організації, з якою збираєшся співпрацювати.

Віза в Китай: документи, вартість, процедура
© Depositphotos

  • Гостьова віза:

Для оформлення гостьової візи в Китай потрібно все те саме, що і для туристичної, і додатково:
- запрошення від приватної особи.

  • Де і як швидко оформляється віза в Китай для всіх заявників?

Віза в Китай може бути оформлена в консульському відділі Посольства Китаю (КНР) в Києві за адресою вул. Грушевського 28/2.
Тел.: (044) 254-00-86, (044) 253-31-58.
Подача документів в консульство: понеділок, середа, п'ятниця з 9-00 до 11-30.
Прийом та видача документів проходять досить швидко. Однак приходь раніше, щоб зайти, наприклад, в першій п'ятірці, тоді і підеш швидше.

  • Які терміни оформлення візи в Китай, скільки днів необхідно для цього?

Стандартний термін оформлення візи Посольством Китаю − сім днів.

Віза в Китай: документи, вартість, процедура
© Depositphotos

  • Яка вартість візи в Китай, враховуючи різні варіанти віз і терміновості оформлення?

Консульський збір за візу в Китай з одноразовим в'їздом становить 850 грн, з дворазовим − 1300 грн, за багаторазову візу на 6 місяців − 1600 грн, на 1 рік − 2000 грн. За необхідності можна оформити візу за 5 або 3 дні. За терміновість доведеться доплатити відповідно 200 або 300 грн. Оплата здійснюється в будь-якому відділенні Ощадбанку. При оформленні візи для в'їзду на материкову частину Китаю з дітей стягується консульський збір у повному розмірі.

Віза в Китай: документи, вартість, процедура
© Depositphotos

  • Як оформляється віза в Китай після прильоту і чи можливо взагалі отримання такої візи в Китаї?

Віза в Китай після прильоту оформляється для двох і більше осіб, при цьому туристи повинні подорожувати разом (пункти прибуття − Пекін, Шанхай, Гуанчжоу). Вона видається під дати вильоту і прильоту. Термін оформлення такої візи − 3-5 днів. Вартість візи по прильоту − 160 у.о.

Важливо! З 4 листопада 2010 року владою КНР за узгодженням з українською стороною була скасована віза в Гонконг для громадян України. Тобто для поїздки в Гонконг менш ніж на 14 днів віза не потрібна. На більш тривалий термін перебування необхідно оформляти візу в Гонконг у Посольстві.

Як ми писали раніше, транзитним туристам, які збираються бути в Шанхаї менше тижня, віза не потрібна.

ЧИТАЙ ТАКОЖ:

За матеріалами: tochka.net версія для друку

Чи є у тебе віза в Китай?

Відповісти

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Поділися в соціальних мережах

Теги

Китай туризм новини tochka.net поради документи Гороскоп на 2015 віза як отримати візу більше... приховати

Читай також


Новини партнерів


Коментарі (26)

символів 999
  • 8989 5 місяців тому

    Здравствуйте. Скажите пожалуйста, если мы граждани Украины, но летим с России, визу могут ли нам оформить в Росии или же ее нужно получить в Украине? Спасибо

    Прокоментувати Мені подобається
  • Юлия 6 місяців тому

    Здравствуйте, вопрос волнует сейчас многих кто находится на данный момент в Китае( бизнес Визу можно сейчас открыть???

    Прокоментувати Мені подобається
  • Алекс 6 місяців тому

    Добрый день. В данный момент я проживаю и работаю в Китае по рабочей визе. Летом я хочу организовать приезд родного брата на отдых, 13 лет (только что оформили загранпаспорт), в Китай на две недели. Я встречу его в Киеве и буду сопровождать всю поездку вплоть до возвращения в Киев. Вот вопросы, которые я б хотел узнать
    1. Какие дополнительные документы необходимые кроме разрешения от наших родителей?
    2. Даты путешествия - с 4 по 15 июля. Когда следует отправить вам документы?
    3. Возможно ли оформление визы без моего присутствия?
    4. Есть ли дополнительные особенности оформления?

    Прокоментувати Мені подобається
  • Киёв 8 місяців тому

    Валим всей Украиной в Китай. Где угодно лучше чем здесь.

    Прокоментувати Мені подобається
  • Анастасия Костенко 2 роки тому

    Здравствуйте!Для получения визы нужен загран паспорт и копии внутреннего паспорта. У меня загран на девичью фамилию, а украинский паспорт на новую. Так вот это не проблема? Или надо менять загран паспорт?

    Прокоментувати Мені подобається
  • 5964 2 роки тому

    Можете подсказать агенство?

    Прокоментувати Мені подобається
  • LycyLyt 2 роки тому

    Я сходила в агенство и они мне все сами оформили. Обошлось на 50 грн. дороже...

    Прокоментувати Мені подобається
  • Иван 2 роки тому

    А подача личная? Или один может за несколько человек подать?

    Прокоментувати Мені подобається
  • Sentjabrina 3 роки тому

    удачи нам

    Прокоментувати Мені подобається
  • Гость 3 роки тому

    Я бы хотела получить ответ. Если мой сын женился на китаянке, и мне необходимо приехать на 1-2 месяца . Какую визу я могу просить? Есть ли скидка для пенсионеров? Вы говорите нужно приложить копии билетов. если я буду лететь в июле, я могу сейчас подавать документы?

    Прокоментувати Мені подобається
Показати ще

Ще на tochka.net

Новини партнерів

Новини tochka.net

Новини партнерів

Loading...