Як одержати візу до Сінгапура: все, що треба знати туристам

У цій статті ми розповімо про всі нюанси безвізового транзиту, а також про те, як одержати візу до Сінгапура через електронну пошту.

Сінгапур - популярний напрямок в українських туристів. Але не всі знають, як одержати візу до Сінгапура. travel.tochka.net проведе невеликий лікнеп.

Як одержати візу до Сінгапура – безвізовий транзит

Отже, спершу розповімо про безвізовий транзит у Сінгапурі. Громадяни України мають право перебувати на території цієї держави без оформлення візи 96 годин (цього часу цілком достатньо для першого знайомства з Сінгапуром). Але тут є кілька підводних каменів, про які треба знати.  

Безвізовий транзит у Сінгапурі - перший підводний камінь.

На безвізовий 96-годинний транзит можуть претендувати тільки громадяни України, які вилітають із Сінгапура до третьої країни!

Приміром, ви прилітаєте до Сінгапура з Києва і через 3 дні летите далі на Балі. У такому випадку оформляти візу вам не треба. Але майте на увазі, що це повинен бути саме транзит! Тобто, якщо ви, приміром, прилітаєте до Сінгапура з Банкока, а потім плануєте далі полетіти в Пхукет (теж Таїланд), то вам необхідно оформляти візу, оскільки це не є транзитом.


При цьому у вас повинні бути роздруковані авіаквитки на підтвердження, що ви плануєте покинути територію Сінгапуру протягом 96 годин, а також має бути віза країни, до якої ви летите. Це обов'язково!

Безвізовий транзит у Сінгапурі - другий підводний камінь.

Також важливо розуміти, що якщо час перебування перевищуватиме ліміт навіть на півгодини (приміром, прилітаєте 1 січня о 00:00, а летите 5 січня о 00:35), то фактично ви порушуєте правила безвізового транзиту. Тому вас:  

а) мають право не посадити на літак ще в точці вильоту до Сінгапура (квитки перевірять ще на реєстрації в точці вильоту).

б) мають право не пустити на територію Сінгапура.

У питанні безвізового транзиту не спрацьовує підхід "година нічого не вирішує". Якщо час фактичного перебування в Сінгапурі перевищує 96 годин – необхідно робити візу.

Як отримати візу в Сингапур
Як отримати візу в Сингапур © Reuters


Резюмуючи все вищесказане. Для безвізового транзиту в Сінгапурі громадянам України необхідно:

1. Летіти через Сінгапур до іншої країни;

2. Мати при собі закордонний паспорт, що діє не менше 6 місяців від дня виїзду з Сінгапура;

3. Мати в паспорті візу країни, до якої ви летите після Сінгапура (якщо така потрібна);

4. Мати роздруківки авіаквитків на підтвердження, що ви залишите Сінгапур протягом 96 годин;

5. Заповнити імміграційну карту (видають у літаку, приклад заповнення наводимо нижче).
Як отримати візу в Сингапур
Як отримати візу в Сингапур © mandarintour.com.sg


Але в будь-якому разі остаточний дозвіл на в'їзд до Сінгапура віддається на розгляд співробітників прикордонної служби на пунктах в'їзду.

Безвізовий транзит у Сінгапурі - третій підводний камінь

Навіть якщо ви дотримуєтеся всіх правил безвізового транзиту, вас однаково можуть не посадити на рейс до Сінгапура. Таке рідко, але трапляється, і всі такі випадки пов'язані з перельотом азіатськими лоу-костами Air Asia, Tiger.

Річ у тім, що ці авіакомпанії (як, утім, і всі лоу-кости) не підтримують тразит, а просто доставляють пасажира із точки А в точку Б. Деякі співробітники тієї ж Air Asia розуміють це неправильно, і в результаті починають "виїдати мозок" українцям, у яких немає візи Сінгапура.

Як отримати візу в Сингапур
Як отримати візу в Сингапур © Reuters



Приміром, ви вилітаєте з Банкока до Сінгапура Air Asia. На руках у вас є авіаквитки, які підтверджують, що в Сінгапурі ви пробудете не більше 96 годин і після цього летите до іншої країни ( приміром, до Гонконгу). Проте на стійці реєстрації співробітники Air Asia вимагають показати вас візу. Аргумент, що ви маєте право на безвізовий транзит, не діє, у відповідь чуєте: "Сорі, ми не підтримуємо транзиту, у вас повинна бути віза Сінгапура".

Кілька подібних випадків описані на різних форумах: комусь вдалося відстояти свою правоту, когось не посадили на рейс.

Наша порада: якщо ви дотримувалися всіх норм безвізового транзиту, але вас не садять на борт – не треба скандалити. Спокійно попросіть працівників Air Asia зазирнути в Timatic - візову енциклопедію, якою керуються прикордонні служби всіх країн світу. . Там чорним по білому написано про правила безвізового транзиту для українців. А ще краще, перед подорожжю роздрукувати витяг із Тіматіка про безвізовий транзит до Сінгапура. От вам лінк – друкуйте.
 
Також, якщо ви летите до Сінгапура лоу-костами типу Air Asia, ми рекомендували б приїжджати в аеропорт завчасно (до самого початку реєстрації), щоб був запас часу на з'ясування деталей.

Як отримати візу в Сингапур
Як отримати візу в Сингапур © cit.ua


Як одержати візу до Сінгапура – віза через електронну пошту

У випадках, якщо ви плануєте пробути в Сінгапурі більше 4 діб, тоді необхідно відкривати візу. Посольства Сінгапура в Україні немає, треба звертатися до московського. Їхати нікуди не треба, візу роблять швидко, через електронну пошту. Щоправда, напряму через посольство оформити візу не можна – слід користуватися послугами фірм-посередників.

На форумах самостійних мандрівників рекомендують фірму SingaporeVisa. Вони оформляють електронну багаторазову візу Сінгапура на 9 тижнів за 24 години. Вартість - $35.

Необхідні документи для оформлення візи:

- Копія закордонного паспорта, термін дії якого становить щонайменше 6 місяців до моменту в'їзду до Сінгапура;

- Кольорова фотографія (розмір якої має бути 400 пікселів завширшки на 514 пікселів заввишки, але ви можете надіслати скановану фотографію будь-якого розміру);

- Заповнена анкета (російською або англійською).

Алгоритм дій такий:

Крок 1 - заповнюєте анкету, зберігаєте її на свій комп'ютер,  

Крок 2 – разом зі сканом закордонного паспорта (перша сторінка з фото) та своєю фотографією  відправляєте на електронну пошту order@singaporevisa.sg

Крок 3- одержуєте інвойс (чек) на оплату послуг. Оплата може здійснюватися готівкою, переказом на російський або сінгапурський рахунок або через PayPal.

Крок 4 – оплачуєте

Крок 5 – протягом 24 годин (найчастіше навіть швидше) одержуєте візу на свою електронну адресу.

Пам’ятайте, що віза діє з дати подачі документів, тому недоцільно робити її дуже завчасно.
 
Для дітей оформляється окрема віза і зовсім немає значення, вписана дитина в паспорт батька чи в неї індивідуальний паспорт. Наприклад, мама летить до Сінгапура з двома дітьми, і діти вписані в її паспорт. Документ один, а заяв оформляти для візи необхідно три. Аплікаційна форма не дає змоги заповнювати кілька імен у відведеній для цього графі. Таким чином, мама одержить електронну візу на себе та ще дві візи на двох дітей. Відповідно, і платити необхідно за три візи.

Слід мати на увазі, що, якщо дитина вписана в паспорт батька, то розгляд візи, швидше за все, займе більше 24-х годин, оскільки на кожну людину посилається індивідуальний запит на візу, і фактично виходять дві заявки під одним номером паспорта, але на два різні імені. У таких випадках комп'ютер Імміграційної Служби підвисає і заявки розглядає чиновник, а це потребує додаткового часу.

Ви можете підтвердити дійсність вашої візи, перевіривши на сайті Імміграційного Відомства Сінгапура.

Для цього в пункті Application Reference Number треба ввести номер візи (починається з VSC), а в пункті Applicant's Travel Document Number номер закордонного паспорта. Натискаєте Procced і  одержуєте результат.

ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ:

"Подорожуй з tochka.net" на facebook

 

За матеріалами: tochka.net версія для друку

Ви отримували візу в Сінгапур? Були проблеми?

Відповісти

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Поділися в соціальних мережах

Теги

Читай також


Новини партнерів


Коментарі (15)

символів 999
  • Дада Алая 2 роки тому

    Подскажите пожалуйста! Я украинка.
    Если я лечу: Одесса-Москва-Сингапур, затем через два дня на Бали мне откроют транзит? Прямых рейсов с Киева на Сингапур нету, можно ли считать что через Москву будет третья страна?

    Прокоментувати Мені подобається
  • Roman Newaza 2 роки тому

    Если лететь из Киева в Гонгконг, оттуда в Сингапур на 2 дня и после этого обратно в Киев, то будет ли это транзит?

    Прокоментувати Мені подобається
  • Фанни 2 роки тому

    Ссылка на статью из тиматика не работает :(

    Прокоментувати Мені подобається
  • Alex 2 роки тому

    Зачем посредники если можно визу на правительственном сайте Сингапура получить. Это гуглится за 5 минут

    Прокоментувати Мені подобається
    • Oleksii 1 рік тому

      На сайте консульства Сингапура в Украине есть доверенные представительства которые делают визу, дешевле чем представленная в статье

      Прокоментувати Мені подобається
  • Гость 5 років тому

    Там цены по 49 долларов, а не 35 за визу.

    Прокоментувати Мені подобається
  • Гость 5 років тому

    Там уже не по 35 визы. Делали через singaporevisacenter.ru за 40 долларов.

    Прокоментувати Мені подобається
  • Гость 5 років тому

    А мы летели в сингапур с бали на air asia и все было ок... Ничего у нас даже не спрашивали!

    Прокоментувати Мені подобається
    • Гость 5 років тому

      А какой у вас маршрут был? мы просто тоже летим ХШМ-ХН-СГП_БАЛИ-СГП-ХШМ... ПОДСКАЖИТЕ ПЛИЗ, ЧТО С ВИЗАМИ

      Прокоментувати Мені подобається
  • Lisa 5 років тому

    Вот все бы так, онлайн визы выдавали!

    Прокоментувати Мені подобається
    • Гость 4 роки тому

      Подскажите, пожалуйста, у Сингапурских погранцов не будут чесаться руки меня не впустить, если я прилетаю из Бангкока и в пределах 96 часов уберусь в Малайзию, но уже на поезде? Логика подсказывает, что всё должно быть ок, но мало ли? Спасибо.

      Прокоментувати Мені подобається
    • Гость 4 роки тому

      Гость, По правилам безвизового транзита нужно вылететь в 3-ю страну, т.е. вариант на поезде у вас не получится

      Прокоментувати Мені подобається

Ще на tochka.net

Новини партнерів

Новини tochka.net

Новини партнерів

Loading...