Надрукувати

Таллін

Таллін: Загальні відомості

Таллінн - столиця Естонії, розташований на південному узбережжі Фінської затоки, всього за 85 км на південь від Гельсінкі.

Місто умовно можна поділити на Старе та Нове. Старе місто розташоване на пагорбі Тоомпеа.

Старе місто включене до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Від XI-XV століття до наших днів збереглася велика частина будівель, мережа середньовічних вулиць і велика частина стіни, яка є однією з найстаріших міських стін у Північній Європі.

Нижнє місто розташоване біля підніжжя пагорба. Все місто потопає в красивих зелених парках, які чудово підходять для прогулянок.

Історія:

Перші спогади про місто були у праці арабського географа Аль-Ідрісі 1154 року, який охарактеризував його як "маленьке місто, швидше схоже на фортецю", відзначивши при цьому велику гавань. У російських літописах фортеця згадується як Коливань.

2011 року Таллінн є культурною столицею Європи.

Розваги:

Таллінн - живе і прекрасне місто, сумувати вам тут не доведеться! У місті багато місць, де можна гарно відпочити та розважитись.
Поціновувачі мистецтва й музики зможуть відвідати: Національну оперу "Естонія", Російський театр Естонії, Естонський драматичний театр, Театр фон Краля, Театр Старого Баскина, Російський молодіжний театр і Саку Суурхалль.

Нічне життя в Таллінні вирує! Багато цікавих закладів розташовані неподалік від Старого міста.

Таллін: Пам'ятки

Історичний центр столиці - Старе місто - добре зберігся й був унесений до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО 1997 року. На сьогодні старе місто у кращій формі, ніж коли-небудь, зі своїми брукованими вуличками та модними бутиками, магазинами з гарними вивісками та вітринами нагадує Цюріх або Женеву.

Отож, відвідуючи це прекрасне місто, відвідайте: історичну частину міста, Таллінську ратушу, побудовану 1404 року, церкву Святого Миколая, церкву Святого Олафа (Олевісте), яка до кінця XIX століття була найвищим будинком світу, церкву Святого духа, Домський собор, Домініканський монастир, а також церкву Миколи Чудотворця та православний собор Олександра Невського, який був споруджений 1900 року на честь чудесного порятунку імператора Олександра III в залізничній аварії 17 жовтня 1888 року.

У Таллінні є багато цікавих музеїв: Морський музей Естонії, Естонський музей під відкритим небом, Музей Куму, Художній музей Кадріорг, Музей-Концертний зал Нігулісте, Талліннський міський музей, Будинок-музей Петра Першого, Естонський історичний музей, Музей природи, Музей прикладного мистецтва та середньовічна гарматна башта "Кік-ін-де-Кек", розташована на схилі пагорба Тоомпеа, в якій представлена експозиція, присвячена історії оборонних споруд міста і найважливіших воєнних подій XIII-XVII століть, проводяться фотовиставки.

 Окрім того, не оминіть увагою: парк Кадріорг, Талліннський зоопарк, Ботанічний сад, Телевежу заввишки 314 м.

Таллін: Віза і кордон

Громадянам України для відвідування Естонії необхідна віза.

Процес подачі документів: особисто заявником у Консульську службу Посольства Естонії в Києві або
у пункти прийому візових клопотань уповноваженої фірми Поні Експрес (Pony Express) в шести регіонах України, а саме у містах: Дніпропетровськ, Донецьк, Львів, Одеса, Сімферополь, Харків. Також можлива подача документів через акредитоване турагентство, або, у випадку бізнес-поїздки, через співробітника компанії заявника,з відповідною довіреністю.

Консульський збір:  €35, якщо віза має бути отримана у 3-денний термін, вартість збору - € 70. Діти до 18 років, пенсіонери, члени родин громадян ЄС звільняються від сплати збору.

Термін оформлення візи: протягом 10 робочих днів.

Необхідні документи:

1. Закордонний паспорт громадянина України або проїзний документ дитини з вільними сторінками для віз (якщо до закінчення строку дії паспорту залишилось 3 місяці або менше - документи не приймаються). Також не приймаються проїзні документи, які було видано більш ніж 10 років тому, тобто проїзні документи, строк дії яких подовжено; + копії всіх заповнених сторінок.

2. Паспорт громадянина України та копія всіх його сторінок з відмітками;

3. Анкета для отримання візи, заповнена друкованими літерами, розбірливо та без закреслень та підписана особисто заявником; http://www.estemb.kiev.ua/ukr/viza/aid-577

4.  Одна кольорова фотографія, що відповідає віку заявника, на світлому фоні, 3,5x4.5 см;

5.  Медична страховка з страховою сумою не менше € 30 тис.;

6. Довідка з місця роботи, яка повинна містити наступні дані: посада, термін роботі на даній посаді (якщо передбачено трудовим договором то і кінцева дата), сума заробітної плати за останні 7 місяців, а також підтвердження збереження посади на період поїздки.

7. Особи що не працюють: пенсіонери - пенсійне посвідчення, школярі та студенти з 15 років - довідка з місця навчання, що підтверджує факт навчання даної особи у даному учбовому закладі, дані щодо курсу/класу та спеціальності. Підприємці (ПП та СПД) - копія свідоцтва про реєстрацію та документи, що підтверджують доходи за останні мінімум 6 місяців. Усі інші особи, що не працюють - будь-які документи, що підтверджують наявність необхідних для подорожі фінансів та намір повернення в Україну. 

8. Довідка про доходи: актуальна виписка з банківського рахунку або дорожні чеки на щонайменше 40 євро на 1 день, або довідка з роботи про заробітну плату за останні 6 місяців або кредитні картки, крім дебетних платіжних карток, чи письмове зобов'язання приймаючої сторони, покрити всі відповідні витрати.

Додатково подаються документи, що підтверджують мету подорожі:

Для туристичної візи:

Підтвердження бронювання проживання (готель, мотель, хостел, апартаменти) або письмове підтвердження від особи, що надає житло, про надання заявнику права користуватись житлом на період подорожі (має містити дані особи що надає житло, точна адреса, право власності на житло та термін оренди).

На підтвердження наявності транспорту приймаються наступні документи: 

-   квитки або бронювання квитків в обидві сторони на громадський транспорт (літак, автобус, потяг);

- у випадку використання власного автотранспорту - запланований маршрут, копія техпаспорту та водійських прав. Якщо заявник не є власником автотранспорту - також копії документів, що підтверджують право використання  автотранспорту;

- у випадку використання іншого автотранспорту - запланований маршрут та дані щодо автотранспорту.

Маршрут та план подорожі

Для бізнес-візи

1. Письмовий запит від приймаючої сторони
Оригінал, або електронний документ з цифровим підписом. (Більш детально про цифровий підпис можна прочитати тут. Документ з цифровим підписом надсилається на адресу  visa.kiev@mfa.ee  згідно встановленим вимогам.)

Письмовий запит від приймаючої сторони (на бланку організації у довільній формі) повинен містити такі пункти*:

  • ім'я та прізвище заявника;
  • дата народження;
  • стать;
  • громадянство;
  • номер документа, що посвідчує особу (закордонний паспорт);
  • час і мета подорожі;
  • кількість в'їздів;
  • імена неповнолітніх дітей, які подорожують разом із заявником.

Якщо приймаюча сторона покриває витрати, пов'язані з перебуванням в Естонії, письмовий запит може також містити відповідне підтвердження.

Для гостьової візи:

  • Письмове клопотання в оригіналі від особи, яка запрошує (підпис особи, що запрошує, має бути засвідчений компетентним органом у відповідності із законодавством країни)
  • Документ, що підтверджує родині зв'язки (свідоцтво про шлюб, про народження...)
  •  Копію посвідчення особи, яка запрошує та копія дозволу на проживання.

Додаткова анкета обов'язкова для осіб, які вперше подають клопотання на отримання візи в Естонію, та осіб, які вперше відвідують цю конкретну особу. Інші заявники можуть заповнювати додаткову анкету у добровільному порядку. Додаткову анкету можна знайти тут .

Для неповнолітніх осіб (до 18 років) - свідоцтво про народження, копію внутрішніх паспортів батьків, нотаріально завірений дозвіл обох або одного з батьків, якщо вони не подорожують разом з дитиною. У випадку, якщо у дитини є тільки один із батьків, необхідно надати рішення суду, свідоцтво про смерть або інші документи, що підтверджують цей факт.

Митні правила

Ввезення і вивезення іноземної валюти не обмежене, але сума понад $5000 або еквівалент в іншій валюті підлягає декларуванню. Сума, що перевищує $11 тис. готівкою, має супроводжуватися документацією, що підтверджує її законне походження.

Без мита можна ввозити:
для осіб віком від 18 до 21: до 2 л напоїв середньої міцності й 10 л пива, а також (для осіб, не молодших 16 років) - 200 сигарет або 250 г тютюну або 20 сигар;
для осіб, не молодших 21 року - 1 л. міцних спиртних напоїв зі вмістом спирту до 58%, до 1 л напоїв міцністю до 21% і до 10 л пива, або 2 л напоїв міцністю до 21% і 10 л пива.
А також речі для особистого користування і продукти харчування до 10 кг, у тому числі кава, чай, спеції - не більше 3 кг; промислові товари, загальна вартість яких становить до 5 тис. ЕЕК (не враховуючи транспортних засобів).
Заборонено ввозити й вивозити: зброю, наркотики, вибухові й отруйні речовини, деякі медикаменти, антикваріат й дорогоцінні метали (має бути документальний дозвіл відповідних органів).

Новини партнерів


Коментарі (0)

Ще на tochka.net

Новини партнерів

Слідкуй за нами в соціальних мережах

Новини tochka.net

Новини партнерів

Loading...

Must read

інформація