Надрукувати

Роттердам

Види відпочинку:

Роттердам: Загальні відомості

Роттердам - друге за величиною місто в Нідерландах і її промислове серце.

Європорт Роттердама вважається найбільшим портом у світі.

Сьогодні Роттердам - це найсучасніше місто в Нідерландах, яке до того ж сильно відрізняється від всіх інших міст країни.

Історія:

7 червня 1340 року Роттердам отримав від Віллема IV, графа Голландського, статус міста, не дивлячись на те, що населення міста становило всього 2000 жителів.

Селища в місті почали з'являтися з X століття, а назва Роттердам («Дамба на Роттен») закріпилася в 1260-му році, коли для захисту від частих розливів річок було побудовано цю саме дамбу. Завдяки вигідному географічному положенню в XVII столітті місто перетворилося на найважливіший торговий порт. А з введенням в дію в 1872 році доступного для великих океанських суден каналу Ньїв-Ватервег став і зовсім найбільшою гаванню світу.

Розваги:

Нічне життя в Роттердамі різноманітне.

Ринкова площа Blaak - місце, де відпочивають майбутні юристи, економісти та бізнесмени.

Найбільш жвавий район міста - це Eendrachtsplein/Nieuwe Binnenweg.

Напевно, вам сподобається кафе Stalles, Parket або Rotown, де відпочивають письменники, музиканти та студенти дизайнерських шкіл. А пройшовши вниз дорогою Nieuwe Binnenweg, ви потрапите в Café Ari і Westerpaviljoen.

Інші цікаві місця: Jazz Cafe Dizzy, De Witte Aap, Mondriaan, Bar P і De Schouw.

Якщо ви любитель музики голосніше, то вам варто сходити в de Baroeg, де кожного вечора грає хеві-метал.

Ще в Роттердамі є одні з кращих дискотек країни, але знайти їх без допомоги місцевих буде важко.

Роттердам: Пам'ятки

У гирлі каналу в Роттердамі побудовано Європорт - величезну платформу в морі для швартування великих океанських судів.

У Роттердамі практично все пов'язане з морем, наприклад, в місті є Морський музей принца Хендріка, в якому представлено більше 650 моделей кораблів.

З Евромачти відкривається прекрасна панорама міста.

Частина Роттердама відноситься до старого міста - будинки там з червоної цегли і з білою обробкою, в основному, там живуть представники національних меньшин (євpoпeйці, африканці, азіати).

Роттердам - місто, що зуміло об'єднати людей різних національностей, які живуть тут в мирі та злагоді.

Також ви обов'язково маєте відвідати: зоопарк Бляйдорп, порт Роттердама, Тропікана (один з найбільших в Європі тропічних аквапарків на березі річки Маас), парк Пласвайк і дендрологічний сад Тромпенбург.

Роттердам: Віза і кордон

Громадянам України для відвідування королівства Нідерланди необхідно отримати візу.

Зауважте, що аеропорт транзит віза не потрібна тим хто має діючу візу до таких країн як: Болгарія, Кіпр, Румунія, Ірландія, Великобританія, Канада, Японія та  Сполучені Штати Америки.

Щоб отримати візу в Нідерланди треба:

  1. Записатись на подачу документів та призначити співбесіду
    Документи можна подати через Центр оформлення документів (Ц.О.Д.) тільки за попереднім записом. Записатися можна через Інтернет в режимі онлайн або по телефону, зателефонувавши до інформаційного центру в Києві. Послуга онлайн запису доступна цілодобово без вихідних. Інформаційний центр працює з 09:00 до 17.00 у робочі дні за телефоном (+38) 0 44 5941265.

    Якщо ви подорожуєте у групі від 10 осіб та більше, вам необхідно зателефонувати до Ц.О.Д. Запис на прийом документів для груп в режимі онлайн не можливий.  
  2. Подати заяву та документи в Візовий Центр в вибраний вами день та час.
    Документи можуть подаватися через уповноважених осіб, особиста присутність заявника не обов'язкова. Проте звертаємо вашу увагу на те, що ні Посольство, ні ЦОД, не приймають документи поштою, факсом або електронною поштою.
    Адреса Візового центру: м. Київ, вул. Фрунзе 60 (вхід з вул. Заводська), Найближча станція метро - Тараса Шевченка.

3.       Оплатити послуги візового центру та Консульський збір.
Оплата візового збору та послуг ЦОД здійснюється готівкою підчас подання заяви та не повертається.

  • Деякі  категорії осіб звільняються від сплати візового збору. Натисніть тут для переліку категорій;
  • Натисніть тут для інформації про розмір візового збору;
  • Вартість послуг Ц.О.Д.: 21 €; + 20% ПДВ за кожну заяву;
  • Вартість послуг кур'єрської служби: додатково сплачуються послуги кур'єрської служби TNT у розмірі 50 грн за доставку документів в один бік, 100 грн - за доставку в обидві сторони.

4.       Час обробки документів. Розгляд справ триває 10 календарних днів з дати подання заяви у Ц.О.Д. Максимально розгляд справи може тривати 4 тижні.

5.       Видача паспортів: у Візовому Центрі у робочі дні (окрім свят) з 08.30 до 15.30. Заявникові потрібно надати чек про сплату, що був отриманий у ВЦ під час подачі документів. 

Основні документи необхідні для отримання короткотермінової візи:

-          Заповнена та підписана заявником анкета. Формуляри анкет можна знайти тут http://www.netherlandsvac-ua.com/ukraine/download.aspx

-          2 нові фотографії паспортного зразка

-          Закордонний паспорт, термін дії якого закінчується не раніше трьох місяців з дати запланованого повернення, паспорт повинен мати мінімум 2 чисті сторінки для візи. Копія першої сторінки паспорта та усіх Шенгенських віз отриманих раніше .  За наявності двох чи більше дійсних закордонних паспортів, усі паспорти повинні бути пред'явлені.

-          Внутрішній паспорт та копія всіх його сторінок

-          Медична страховка зі страховою сумою не менше 30 000 євро на випадок термінового лікування, невідкладної медичної допомоги та повернення на батьківщину

-          Довідка з місця роботи/навчання.  Студенти повинні надати довідку з місця навчання з дозволом бути відсутнім, а також копію студентського квитка; особи, що працюють, повинні надати довідку

-          Підтвердження платоспроможності:  Довідка з банку про стан рахунку (видана не раніше ніж за 14 банківських днів до подачі) або копія дорожніх чеків на суму не менше 34 євро в день на одну особу та квитанція про здійснення їх купівлі.

-          Резервація готелю на весь період подорожі

-          Резервація квитків на літак/автобус в обидві сторони + копі

Документи, що підтверджують мету подорожі:

для туристів:

ВАЖЛИВО: всі документи подані заявником для отримання туристичної візи (також бронювання готелю та квитків) повинні бути перекладені на англійську або голландську мови. Інтернет бронювання квитків та готелю повинні містити інформацію про підтвердження бронювання  кредитною карткою

Для підприємців та представників бізнес структур:       

Оригінал письмового запрошення від юридичної особи, компанії або організаційного комітету зустрічей, торгових та промислових виставок, конференцій та симпозіумів, що проходять в Нідерландах

 Для осіб, котрі в'їжджають до Нідерландів з метою відвідин рідних та друзів:

Оригінал запрошення від особи, що приймає, легалізований у муніципалітеті.  Копія першої сторінки паспорта особи, що запрошує, та/або його посвідки на проживання.

Для дітей, які їдуть без супроводу батьків (віком до 18 років)

Оригінал нотаріально завіреного дозволу від батьків, в якому чітко зазначені дати подорожі дитини.

Копія свідоцтва про народження дитини.

Ксерокопія паспортів батьків (внутрішнього та закордонного)

Довідка з місця роботи батьків.

Митні правила

Дозволено безмитне ввезення сигарет - 20 пачок, міцних спиртних напоїв - 1,5 л, кріпленого вина - 3 л, сухого вина - до 5 л. Тютюнові та алкогольні вироби можуть ввозитися тільки особами, які досягли 17-річного віку (кава - з 15 років). Є обмеження на безмитне ввезення парфумерії, напоїв, до складу яких входить кава, чаю, сувенірів.

Заборонено ввезення неконсервованих м'ясних продуктів. Інші види неконсервованих продуктів повинні декларуватися. Ввезення будь-яких видів зброї і боєприпасів - за умов спеціального попереднього дозволу.

Коментарі (0)

Ще на tochka.net

Новини партнерів

Слідкуй за нами в соціальних мережах

Новини tochka.net

Новини партнерів

Loading...

Must read

інформація