Надрукувати

Нідерланди

Нідерланди: Загальні відомості

Згадуючи про Нідерланди в голові відразу миготять картинки з вітряними млинами, сиром і квітковими полями. Столиця Нідерландів - Амстердам.

У Голландії знаходиться стільки всесвітньовідомих пам'яток, що щоб відвідати всі вам буде потрібно дуже і дуже багато часу. Найвідоміші з них: Рейксмюсеум, музей Ван Гога, музей Стеделік, Будинок-музей Рембрандта, Будинок Анни Франк.

Напевно, згадуючи Голландію у голові виникають не тільки сир, млини та тюльпани, а й район Червоних ліхтарів і кафешки, в кожній з яких торгують марихуаною і гашишем.

Клімат:

Голландія розташована в зоні помірно морського клімату. Найхолодніший місяць січень, температура +20С. Найспекотніший - липень, температура близько +170С.

Валюта: Євро
Часовий пояс: GMT +1
Географічне положення:

Держава загальною площею 42 тис. км2. Нідерланди розташовані на північному-заході Європи. На сході межує з Німеччиною, на півдні з Бельгією. На півночі і заході омивається Північним морем.

Населення:

15,5 млн. чоловік.

Мова: Державна мова - голландська. Дуже поширена англійська. Так само в ходу французька та німецька мови.
Політичний устрій:

Нідерланди - конституційна монархія. Глава держави - король.

Релігія:

38% - католики, 30% - протестанти.

Екстренні телефони:

Поліція, пожежна команда, швидка допомога: 112

Національна поліція, служба порятунку: 0900 8844

Нідерланди : Пам'ятки

Амстердам: музей Ван Гога, Рембрандта, Історичний музей Амстердама, відомий Рейксмюсеум, Музей тропіків, алмазна фабрика, королівський палац і Музей воскових фігур Мадам Тюссо.

Гаага: музей просто неба "Мадурадам" (Нідерланди в мініатюрі).

Роттердам: Музей ентомології, Історичний музей, Морський музей і Роттердамський зоопарк.

Також, ви можете відправитися в Кіндердайк і подивитися там на традиційну сільську архітектуру Голландії.

Нідерланди: Віза і кордон

Громадянам України для відвідування королівства Нідерланди необхідно отримати візу.

Зауважте, що аеропорт транзит віза не потрібна тим хто має діючу візу до таких країн як: Болгарія, Кіпр, Румунія, Ірландія, Великобританія, Канада, Японія та  Сполучені Штати Америки.

Щоб отримати візу в Нідерланди треба:

  1. Записатись на подачу документів та призначити співбесіду
    Документи можна подати через Центр оформлення документів (Ц.О.Д.) тільки за попереднім записом. Записатися можна через Інтернет в режимі онлайн або по телефону, зателефонувавши до інформаційного центру в Києві. Послуга онлайн запису доступна цілодобово без вихідних. Інформаційний центр працює з 09:00 до 17.00 у робочі дні за телефоном (+38) 0 44 5941265.

    Якщо ви подорожуєте у групі від 10 осіб та більше, вам необхідно зателефонувати до Ц.О.Д. Запис на прийом документів для груп в режимі онлайн не можливий.  
  2. Подати заяву та документи в Візовий Центр в вибраний вами день та час.
    Документи можуть подаватися через уповноважених осіб, особиста присутність заявника не обов'язкова. Проте звертаємо вашу увагу на те, що ні Посольство, ні ЦОД, не приймають документи поштою, факсом або електронною поштою.
    Адреса Візового центру: м. Київ, вул. Фрунзе 60 (вхід з вул. Заводська), Найближча станція метро - Тараса Шевченка.

3.       Оплатити послуги візового центру та Консульський збір.
Оплата візового збору та послуг ЦОД здійснюється готівкою підчас подання заяви та не повертається.

  • Деякі  категорії осіб звільняються від сплати візового збору. Натисніть тут для переліку категорій;
  • Натисніть тут для інформації про розмір візового збору;
  • Вартість послуг Ц.О.Д.: 21 €; + 20% ПДВ за кожну заяву;
  • Вартість послуг кур'єрської служби: додатково сплачуються послуги кур'єрської служби TNT у розмірі 50 грн за доставку документів в один бік, 100 грн - за доставку в обидві сторони.

4.       Час обробки документів. Розгляд справ триває 10 календарних днів з дати подання заяви у Ц.О.Д. Максимально розгляд справи може тривати 4 тижні.

5.       Видача паспортів: у Візовому Центрі у робочі дні (окрім свят) з 08.30 до 15.30. Заявникові потрібно надати чек про сплату, що був отриманий у ВЦ під час подачі документів. 

Основні документи необхідні для отримання короткотермінової візи:

-          Заповнена та підписана заявником анкета. Формуляри анкет можна знайти тут http://www.netherlandsvac-ua.com/ukraine/download.aspx

-          2 нові фотографії паспортного зразка

-          Закордонний паспорт, термін дії якого закінчується не раніше трьох місяців з дати запланованого повернення, паспорт повинен мати мінімум 2 чисті сторінки для візи. Копія першої сторінки паспорта та усіх Шенгенських віз отриманих раніше .  За наявності двох чи більше дійсних закордонних паспортів, усі паспорти повинні бути пред'явлені.

-          Внутрішній паспорт та копія всіх його сторінок

-          Медична страховка зі страховою сумою не менше 30 000 євро на випадок термінового лікування, невідкладної медичної допомоги та повернення на батьківщину

-          Довідка з місця роботи/навчання.  Студенти повинні надати довідку з місця навчання з дозволом бути відсутнім, а також копію студентського квитка; особи, що працюють, повинні надати довідку

-          Підтвердження платоспроможності:  Довідка з банку про стан рахунку (видана не раніше ніж за 14 банківських днів до подачі) або копія дорожніх чеків на суму не менше 34 євро в день на одну особу та квитанція про здійснення їх купівлі.

-          Резервація готелю на весь період подорожі

-          Резервація квитків на літак/автобус в обидві сторони + копі

Документи, що підтверджують мету подорожі:

для туристів:

ВАЖЛИВО: всі документи подані заявником для отримання туристичної візи (також бронювання готелю та квитків) повинні бути перекладені на англійську або голландську мови. Інтернет бронювання квитків та готелю повинні містити інформацію про підтвердження бронювання  кредитною карткою

Для підприємців та представників бізнес структур:       

Оригінал письмового запрошення від юридичної особи, компанії або організаційного комітету зустрічей, торгових та промислових виставок, конференцій та симпозіумів, що проходять в Нідерландах

 Для осіб, котрі в'їжджають до Нідерландів з метою відвідин рідних та друзів:

Оригінал запрошення від особи, що приймає, легалізований у муніципалітеті.  Копія першої сторінки паспорта особи, що запрошує, та/або його посвідки на проживання.

Для дітей, які їдуть без супроводу батьків (віком до 18 років)

Оригінал нотаріально завіреного дозволу від батьків, в якому чітко зазначені дати подорожі дитини.

Копія свідоцтва про народження дитини.

Ксерокопія паспортів батьків (внутрішнього та закордонного)

Довідка з місця роботи батьків.

Митні правила

Дозволено безмитне ввезення сигарет - 20 пачок, міцних спиртних напоїв - 1,5 л, кріпленого вина - 3 л, сухого вина - до 5 л. Тютюнові та алкогольні вироби можуть ввозитися тільки особами, які досягли 17-річного віку (кава - з 15 років). Є обмеження на безмитне ввезення парфумерії, напоїв, до складу яких входить кава, чаю, сувенірів.

Заборонено ввезення неконсервованих м'ясних продуктів. Інші види неконсервованих продуктів повинні декларуватися. Ввезення будь-яких видів зброї і боєприпасів - за умов спеціального попереднього дозволу.

Популярні місця

  • Амстердам
    Амстердам

    Амстердам - один з найбільш романтичних і найкрасивіших міст Європи. Його чарівні вулиці з їх буденним життям, барвисті будинки з величезними вікнами, канали, історичні пам'ятники та всесвітньовідомий музеї змушують закохатися в це місто!

  • Роттердам
    Роттердам

    Девіз Роттердама - «Sterker door strijd» («Сильніше через бій»). Місто розташоване в провінції Південна Голландія в місці впадіння річки Маас у Північне море.

Новини партнерів


Коментарі (0)

Ще на tochka.net

Новини партнерів

Новини tochka.net

Новини партнерів

Loading...