Надрукувати

Таба

Таба: Загальні відомості

Курорт Таба  багато хто називає «Рів'єрою» Червоного моря. Напевно, це так і є, адже це місце здається таким відокремленим, благородним і вишуканим. І, як не дивно, досить відвідуваним.

Якщо піднятися на гори, які оточують містечко, то можна побачити сусідні Ізраїль, Йорданію та Саудівську Аравію. Адже Таба розташована практично на перетині з цим державами, і має прикордонний статус.

Історія:

Ще зовсім недавно Таба була спірною зоною в арабо-ізраїльському конфлікті. Але у 1989 році була повернена до складу Єгипту.  

Острів Фараона колись був портом Фінікії, потім був завойований хрестоносцями, а пізніше потрапив під владу османів.  

У 13 столітті на острові був побудований замок, який зберігся до наших днів, практично в первісному вигляді.

Розваги:

Найкращі розваги у Табі – це всілякі екскурсії. Можна побачити Гору Мойсея, монастир Святої Катерини, в якому зберігаються її мощі, ізраїльське місто Ейлат, йорданське місто Акабу та багато чого іншого, заради чого варто приїхати до Таби.
Також можна покататися на яхті, порибалити та постежити за відважними віндсерферами та дайверамі. Або навіть випробувати все це самому.

Таба: Пам'ятки

Основні пам'ятки Таби:
- Острів Фараона – дуже дивовижне по своїй красі природне творіння.
- Кораловий риф – одне з найпопулярніших місць для підводного занурення

Таба: Віза і кордон

Громадянам України, які перебувають в країні до 30 днів, віза оформляється в аеропорту прильоту. Візи на більш тривалий термін оформляються в посольстві Єгипту в Києві.

Згідно єгипетського законодавства особи, які перебувають на території Єгипту більше 30 днів, не мають права вилітати на чартерних рейсах з аеропортів Хургади і Шарм-ель-Шейха. Ті туристи, які прострочили єгипетську візу, можуть вилетіти тільки з Каїра на регулярному рейсі, попередньо оплативши штраф 17 USD.

Документи, необхідні для отримання візи (для дорослого) в посольстві:
- Закордонний паспорт, термін якого повинен закінчуватися не менше ніж через 1 місяць з моменту повернення;
- Туристичний ваучер
Документи, необхідні для отримання візи (для дитини):
- Закордонний паспорт (для дітей від 14 років);
- Діти до 14 років повинні мати свій закордонний паспорт, діти до 14 років повинні бути вписані в паспорт батьків. На вписаних в паспорт дітей старше 5 років повинна бути вклеєна фотографія.
Для дітей, дані про яких, вписанні в паспорт батьків, в'їзд безкоштовний. Діти, що мають власний закордонний паспорт, оплачують ту ж суму, що й дорослі.

УВАГА! В аеропорту Каїра віза по прильоту не ставиться! Туристам, що вилітають прямо до Каїра, віза відкривається в Посольстві Єгипту в Києві. Вартість - 30 USD.

Туристи, що вилітають в Хургаду, Шарм-ель-Шейх прямим рейсом, візу оплачують в аеропорту прильоту - 15 USD на кожну людину незалежно від віку.

Згідно єгипетському законодавству особи, які перебувають на території Єгипту більше 30 днів, не мають права вилітати на чартерних рейсах з аеропортів Хургади і Шарм-ель-Шейха. Ті туристи, які прострочили єгипетську візу, можуть вилетіти тільки з Каїра на регулярному рейсі, попередньо оплативши штраф 17 USD.

Митні правила

Що дозволено ввозити:
- алкоголь: 1 літр + 2 літри пива на особу старше 20 років,
 - цигарки: 200 цигарок або 50 сигар для осіб, що досягли 15 років,
 - відео- і фототехніка (підлягає декларуванню лише відеотехніка)
Що не дозволено вивозити:
- корали;
- антикваріат;
- тварин;

Новини партнерів


Коментарі (0)

Ще на tochka.net

Новини партнерів

Новини tochka.net

Новини партнерів

Loading...