Надрукувати

Нувейба

Нувейба: Загальні відомості

Зазвичай, в Нувейбу приїжджають ті, кого в першу чергу цікавлять екскурсії. Адже в маленькому, нехай навіть і акуратному та гарному місті, розваг не так вже й багато. 

Тут дуже красива природа – пальми, білий пісок, блакитна вода. Все це створює прекрасне поєднання кольорів!  Спостерігати за дивними творіннями – коралами, можна дуже довго, роздивляючись складні сплетення цих «квіточок».

Історія:

Нувейба – дуже давнє місто. Колись воно було для ісламських паломників важливим та обов'язковим пунктом на дорозі до мекки.

Розваги:

Плавати серед різноманіття коралів – це дійсно насолода! І ті, хто любить подібного роду розваги, оцінять дайвінг у Нувейбі.

А потім можна зробити захоплюючу екскурсію верхи на верблюдах або на джипах до маленького красивого оазису Айн ель-Фуртага та заїхати до Кольорового Каньйону.

Після повернення варто відправитися за покупками, адже у Нуейбі можна придбати вироби з бавовни, шкіри, запастися ароматичними маслами та побалувати себе золотими прикрасами.

Нувейба: Пам'ятки

Знаменитою пам'яткою Нувейби є невелика затока та «дельфіновий пляж». Це дуже цікаве місце. На березі затоки живе сімейство бедуїнів, що приручили дельфінів! З цими чарівними створеннями вам із задоволенням дозволять поплавати.

Нувейба: Віза і кордон

Громадянам України, які перебувають в країні до 30 днів, віза оформляється в аеропорту прильоту. Візи на більш тривалий термін оформляються в посольстві Єгипту в Києві.

Згідно єгипетського законодавства особи, які перебувають на території Єгипту більше 30 днів, не мають права вилітати на чартерних рейсах з аеропортів Хургади і Шарм-ель-Шейха. Ті туристи, які прострочили єгипетську візу, можуть вилетіти тільки з Каїра на регулярному рейсі, попередньо оплативши штраф 17 USD.

Документи, необхідні для отримання візи (для дорослого) в посольстві:
- Закордонний паспорт, термін якого повинен закінчуватися не менше ніж через 1 місяць з моменту повернення;
- Туристичний ваучер
Документи, необхідні для отримання візи (для дитини):
- Закордонний паспорт (для дітей від 14 років);
- Діти до 14 років повинні мати свій закордонний паспорт, діти до 14 років повинні бути вписані в паспорт батьків. На вписаних в паспорт дітей старше 5 років повинна бути вклеєна фотографія.
Для дітей, дані про яких, вписанні в паспорт батьків, в'їзд безкоштовний. Діти, що мають власний закордонний паспорт, оплачують ту ж суму, що й дорослі.

УВАГА! В аеропорту Каїра віза по прильоту не ставиться! Туристам, що вилітають прямо до Каїра, віза відкривається в Посольстві Єгипту в Києві. Вартість - 30 USD.

Туристи, що вилітають в Хургаду, Шарм-ель-Шейх прямим рейсом, візу оплачують в аеропорту прильоту - 15 USD на кожну людину незалежно від віку.

Згідно єгипетському законодавству особи, які перебувають на території Єгипту більше 30 днів, не мають права вилітати на чартерних рейсах з аеропортів Хургади і Шарм-ель-Шейха. Ті туристи, які прострочили єгипетську візу, можуть вилетіти тільки з Каїра на регулярному рейсі, попередньо оплативши штраф 17 USD.

Митні правила

Що дозволено ввозити:
- алкоголь: 1 літр + 2 літри пива на особу старше 20 років,
 - цигарки: 200 цигарок або 50 сигар для осіб, що досягли 15 років,
 - відео- і фототехніка (підлягає декларуванню лише відеотехніка)
Що не дозволено вивозити:
- корали;
- антикваріат;
- тварин;

Новини партнерів


Коментарі (0)

Ще на tochka.net

Новини партнерів

Новини tochka.net

Новини партнерів

Loading...