Надрукувати

Рим

Рим: Загальні відомості

Понад усе в Римі вражає велика кількість зелені. Місто повне пальм, тополь, кипарисів і квітучих чагарників. Навіть узимку, коли приходить час листю опадати, середземноморські сосни, пальми і кипариси так само залишаються зеленими.

 

Історія:

Рим було засновано 21 квітня 753 року до н. е..

Символом міста вважається вовчиця, яка вигодувала близнюків Ромула і Рема на Палатинському пагорбі, де Ромул і заснував «вічне місто».

У 330 році імператор Костянтин I переніс столицю з Риму на Схід, до міста, названого його ім'ям - Константинополь. У 756 році затвердилась влада церкви і до 20 вересня 1870 Рим залишався резиденцією папського двору. Коли уряд Італії вступив у Рим, «вічне місто» стало столицею Об'єднаної Італії.

Сучасний Рим схожий на інші західні міста - велика кількість реклами, безліч ларьків, убогі і, звичайно, натовпи туристів.

Розваги:

Візитні картки міста - це Ватикан, Колізей, Капітолій, Форум і фонтан де Треві.

Рим: Пам'ятки

Капітолій по праву називають серцем Риму. Потрапити на Капітолійський пагорб можна сходами з білого мармуру, виконані за проектом Мікеланджело.

Поруч з Капітолійським пагорбом знаходиться відомий пам'ятник Віктору Еммануїлу II.

Ще одна визначна пам'ятка Риму - Колізей, одне з найбільш величних породжень римської епохи.

Популярність має Палатинський пагорб, за переказами, в цьому місці було знайдено Ромула і Рема.

Обов'язково потрібно відвідати римські храми, там ви зможете побачити справжні роботи Мікеланджело, Рафаеля та Берніні.

Обов'язково варто подивитися Пантеон, церкви Санта-Марія Маджіоре, Сан-Джованні ін Латерано і, звичайно, Сан-Паоло Фуорі ле Мура.

Рим: Віза і кордон

Громадянам України для поїздок в Італію необхідно отримати візу. Візи на термін не більше 90 днів отримують в Візовому центрі. Веб-сайт Італійського візового центру в Києві: www.italyvac-ua.com 

Веб-сайт посольства Італії в Києві: - www.ambkiev.esteri.it 

Туристична віза - короткострокова віза типу С, що передбачає перебування на території Шенгенської зони не більше 90 днів кожні півроку. Віза по запрошенню родичів, друзів або при наявності бронювання готелю в Італії. 

Як отримати візу в Італію? Дуже просто:

1. Підготувати вашу анкету та необхідні документи. Як заповнювати анкету можете прочитати тут http://travel.tochka.net/6715-shengenskaya-vizaobrazets-zapolneniya-vizovoy-ankety

2. Призначити дату та час запису на подачу документів. Забронювати дату співбесіди ви можете на сайті або зателефонувавши до Колл-Центру за телефонами (+38)  0 44 594 96 17 або (+38)  0 50 117 90 04. Та подати заповнену візову заяву та необхідні документи до Візового центру.

Адреса Візового Центру в КИЄВІ: 
вул. Фрунзе, буд. 60 (вул. Заводська, буд. 8), 
(Найближча станція метро: «Тараса Шевченка»  або трамвай 19, 12; або автобус 219, 451, 587

3. Оплатіть суму Консульського збору та збору Візового центру: Працівник надасть вам чек, який необхідно сплатити у касу в гривнях. Оплата буде включати суму всіх платежів у Візовому центрі детальніше тут http://www.italyvac-ua.com/ukrainian/visafees.aspx.

4. Стандартний термін розгляду: 10 робочих днів за умови подання повного пакету документів.

5. Отримати паспорт: у Візовому Центрі у робочі дні (окрім свят) з 08.30 до 15.30. Заявникові потрібно надати чек про сплату, що був отриманий у ВЦ під час подачі документів. 

Основні документи необхідні для отримання короткотермінової візи:

- Анкета-заява на отримання в'їзної візи (заповнена та підписана) http://www.italyvac-ua.com/ukrainian/download.aspx

- 2 кольорові фото (за останній період) розміром як на паспорт (3.5 * 4.5 см)

- Підписаний паспорт, термін дії якого закінчується принаймні через три місяці після візи, на яку подається запит. Паспорт повинен мати принаймні 2 вільні сторінки (для візи та печаток прикордонних органів) та бути виданим не раніше ніж 10 років тому (ст. 12 Візового Кодексу). Паспорти, термін дії яких продовжено, не будуть прийматися, за виключенням термінових випадків гуманітарного характеру при наявності цьому підтвердження. Всі дійсні закордонні паспорти в оригіналі та паспорти, термін дії яких закінчився, в оригіналі та копії, за умови що вони є у заявника.

- Копія внутрішнього паспорту.

- Поліс медичного страхування (термін дії повинен бути на 15 днів більше, ніж дати запланованої поїздки), якщо ця вимога не скасована

- Документи про наявність особистих фінансових гарантій  згідно Директиви Міністерства Внутрішніх Справ Італії від 01.03.2000р (натисніть тут): або дорожні чеки або банківська гарантія або виписка з поточного банківського рахунку разом з копією банкомат-картки або кредитної картки.

- Довідка з місця роботи та Копія трудової книжки завірена печаткою роботодавця. Якщо роботодавець заявника приватний підприємець: Свідоцтво про реєстрацію та Трудовий договір,завірений в податковій інспекції. Довідка з місця навчання та залікова книжка та Копія студентського квитка. Для приватних підприємців необхідно надати: Свідоцтво про реєстрацію та Довідку про доходи. Для пенсіонерів необхідно надати пенсійне посвідчення

- Документація  щодо  проживання в Італії та Резервація квитків на літак/автобус в обидві сторони + копії.

Документи, що підтверджують мету подорожі:

Якщо у Вас запрошення від офіційної установи, університету, організації, місцевого органу влади, то Вам необхідно реєструватися на подання документів на категорію візи - Туризм.

туристичний ваучер або бронювання готелю або документація, що підтверджує оплату за оренду житла або лист-запрошення та копія документу особи, яка запрошує (включаючи сторінку з підписом вище зазначеної особи).

 Для осіб, котрі в'їжджають до Італії з метою відвідин:

Для близьких родичів - чоловіка/дружини, дітей (у тому числі усиновлених), батьків (у тому числі прийомних, опікунів) бабусі/ дідуся, онуків, які мають намір відвідати громадян України, які на законних підставах перебувають на території Країн Шенгену, необхідно надати:

Письмове запрошення від особи, що приймає.

Копію дозволу на проживання (Рermesso di soggiorno).

Документ, що засвідчує родинний зв'язок (свідоцтво про одруження, свідоцтво про народження, тощо).

Для дітей, які їдуть без супроводу батьків (віком до 18 років)

Нотаріально завірений дозвіл на виїзд від обох батьків, які подорожують чи не подорожують разом з неповнолітнім.

Копії внутрішніх паспортів батьків

Свідоцтво про народження - оригінал та копія

Для неповнолітніх осіб шкільного віку: довідка зі школи.

Особливі випадки

У випадку відсутності одного з батьків необхідне рішення Суду про позбавлення батьківських прав.

У випадку смерті одного з батьків: свідоцтво про смерть.

У випадку, якщо дитину виховує мати-одиначка: довідка згідно з ст.135 Сімейного Кодексу України

У випадку опікунства: рішення суду або іншої компетентної установи.

У випадку, якщо неповнолітня особа подорожує без супроводу: нотаріальний дозвіл батьків або особи, що має відповідні права.

Митні правила

Офіційні митні правила дозволяють безмитне провезення не більше: 200 сигарет або 50 сигар, 2 літри столового вина або 1 літр алкогольних напоїв міцністю понад 22%, або 2 літра алкогольних напоїв міцністю до 22%, або 2 літри ігристого вина, до 250 мл туалетної води, 50 мл духів.

(!) Кількість ввезених і вивезених платіжних засобів не обмежена

Крім особистих речей, кожен громадянин країни, що не входить до Європейського Союзу, який в'їжджає до Італії, може ввезти: прикраси, два фотоапарати, одну відеокамеру, один радіоприймач, один магнітофон, один велосипед, одного з човнів (можна моторну), дві пари лиж, два тенісні ракетки, одну байдарку, одну дошку для серфінгу.

На митниці немає ніякого особливого огляду, не потрібно ніякої спеціальної декларації ні при в'їзді, ні при виїзді. При покупках на суму більше 100 USD в магазинах можна оформляти чеки "tax-free", при виїзді з країни Вам повернуть 11-15% від вартості покупок.

Новини партнерів


Коментарі (4)

  • danka 2 рiк тому

    Это один из городов в которых мне больше всего хотелось бы побывать. Но из-за травмы возможность зарабатывать нормальные деньги пропала, а вот желание путишествовать еще больше появилось. Мне стыдно но вынужден просить денег. Кому нетяжело перечислить деньги могут на веб мани R298121516375. Еще раз извените.

    Прокоментувати Мені подобається
  • LENOCHKALYT 2 рiк тому

    моя мечта

    Прокоментувати Мені подобається
  • Гість 6 рiк тому

    якщо мені 18 років і я хочу на канікулах поїхати до батьків що мені потрібно мати

    Прокоментувати Мені подобається
    • Гость 6 рiк тому

      мабуть вже не актуально, але выза з 18 років оформляється як для дорослого. тут в принципі все праильно написано, але можете зателефонувати до посольства і спитатитись безпосередньо там.

      Прокоментувати Мені подобається

Ще на tochka.net

Новини партнерів

Новини tochka.net

Новини партнерів

Loading...