Надрукувати

Хургада

Хургада: Загальні відомості

Хургада - одне з найулюбленіших місць відпочинку туристів. Клімат тут дуже м'який, тому підходить практично всім. А красива природа і блакитні води моря ніби володіють магічною силою, здатною притягувати все більше і більше відпочиваючих. Тим більше, що можна купити тур в Хургаду від 8000 грн на двох!

Недалеко від узбережжя можна милуватися кораловими рифами, а вода в морі настільки чиста й прозора, що можна побачити деяких підводних мешканців без занурення у воду.

Історія:

На самому початку 20 століття Хургада була маленьким селищем, в якому жили дослідники родовищ нафти. Але місто швидко розвивалося і розквітало. А з 1980 року, коли в місто поринули місцеві й іноземні інвестиції, активний його розвиток отримав більше можливостей.

Розваги:

У Хургаді щодня організовуються десятки екскурсій, так що вибрати собі найбільш бажану розвагу – справа не складна. Можна з'їздити до Каїру, Луксору, покататися на джипі по пустелі. Зі спортивних розваг варто виділити боулінг, дайвінг, прогулянки на підводному човні. А увечері найактивніших чекають запальні дискотеки.

Хургада: Пам'ятки

Палац "1000 і одна ніч" – це красивий замок з безліччю таємниць. Знаходиться він на самій околиці міста, і щодня його відвідують сотні любителів східних казок красуні Щахерезади. Хто знає, яку історію вона розповість цього разу.

Поринаючи у мрії, можна розслабитися в одному з тутешніх відмінних ресторанів, скуштувати страви місцевої кухні, покурити кальян.

А рано вранці, коли сонце лишень почало підніматися, можна виїхати на Коралові острови. Купання з маскою і трубкою дозволить побачити прекрасну панораму підводного світу!

Хургада: Віза і кордон

Громадянам України, які перебувають в країні до 30 днів, віза оформляється в аеропорту прильоту. Візи на більш тривалий термін оформляються в посольстві Єгипту в Києві.

Згідно єгипетського законодавства особи, які перебувають на території Єгипту більше 30 днів, не мають права вилітати на чартерних рейсах з аеропортів Хургади і Шарм-ель-Шейха. Ті туристи, які прострочили єгипетську візу, можуть вилетіти тільки з Каїра на регулярному рейсі, попередньо оплативши штраф 17 USD.

Документи, необхідні для отримання візи (для дорослого) в посольстві:
- Закордонний паспорт, термін якого повинен закінчуватися не менше ніж через 1 місяць з моменту повернення;
- Туристичний ваучер
Документи, необхідні для отримання візи (для дитини):
- Закордонний паспорт (для дітей від 14 років);
- Діти до 14 років повинні мати свій закордонний паспорт, діти до 14 років повинні бути вписані в паспорт батьків. На вписаних в паспорт дітей старше 5 років повинна бути вклеєна фотографія.
Для дітей, дані про яких, вписанні в паспорт батьків, в'їзд безкоштовний. Діти, що мають власний закордонний паспорт, оплачують ту ж суму, що й дорослі.

УВАГА! В аеропорту Каїра віза по прильоту не ставиться! Туристам, що вилітають прямо до Каїра, віза відкривається в Посольстві Єгипту в Києві. Вартість - 30 USD.

Туристи, що вилітають в Хургаду, Шарм-ель-Шейх прямим рейсом, візу оплачують в аеропорту прильоту - 15 USD на кожну людину незалежно від віку.

Згідно єгипетському законодавству особи, які перебувають на території Єгипту більше 30 днів, не мають права вилітати на чартерних рейсах з аеропортів Хургади і Шарм-ель-Шейха. Ті туристи, які прострочили єгипетську візу, можуть вилетіти тільки з Каїра на регулярному рейсі, попередньо оплативши штраф 17 USD.

Митні правила

Що дозволено ввозити:
- алкоголь: 1 літр + 2 літри пива на особу старше 20 років,
 - цигарки: 200 цигарок або 50 сигар для осіб, що досягли 15 років,
 - відео- і фототехніка (підлягає декларуванню лише відеотехніка)
Що не дозволено вивозити:
- корали;
- антикваріат;
- тварин;

Новини партнерів


Коментарі (0)

Ще на tochka.net

Новини партнерів

Новини tochka.net

Новини партнерів

Loading...