Надрукувати

Ватикан

Види відпочинку:

Ватикан: Загальні відомості

Ватикан - це держава-місто, центр Римо-Католицької церкви та резиденція її глави Папи Римського, розташований у західній частині Риму.

Історія:

Папська держава утворилась у VIII столітті за підтримки Карла Великого на підставі легенди про Костянтинів дар, та проіснувала до 1870 року, коли утворилася сучасна держава Італія, а Рим став її столицею.

На момент найвищого розквіту - на початку XVI століття, папська держава включала в себе герцогства Падую, П'яченцу, Модену, Романью, Урбино, Сполето і Кастро, Анконську Марку та провінції Болонью, Перуджу і Орвіетано.

7 червня 1929 року була ратифікована угода між Італією та Святим престолом, відповідно до якої, утворилася держава Ватикан у її нинішніх розмірах, і була опублікована конституція цієї країни.

Розваги:

Ватикан - це дуже релігійне місце, і з часів Стародавнього Риму вважається святим, тому особливих розваг тут не передбачено. Але якщо вам все ж таки хочеться потішити себе, то можете подивитись на зміну варти, це досить цікаве видовище.

Ватикан: Пам'ятки

Найпопулярнішим місцем у місті є Базиліка Святого Петра. Це центр католицького світу з величними інтер'єрами та вражаючим куполом. Базиліка відкрита щодня з квітня по вересень з 9 до 7 вечора і з жовтня по березень з 9 до 6 вечора (закрита щосереди зранку для папської аудиторії).

Обов'язково підніміться на верхівку куполу. Краєвид з оглядової вершини просто дивовижний! Вартість підйому на ліфті - близько €7, або пішки гвинтовими сходами - €5. Якщо ви боїтеся тісняви та підніматись крутими сходами, краще скористуйтесь ліфтом.

Як і у всіх релігійних спорудах варто дотримуватись норм щодо зовнішнього вигляду: прикрити плечі, уникати занадто відвертих вбрань, а жінкам бажано ходити з покритою головою. Майте також на увазі, що фотографувати зі спалахом всередині заборонено.

Поцікавтесь у туристичному бюро Ватикану, як часто організовують цікаві тури Базилікою та садами Ватикану. Варто зауважити, що скориставшись туром, ви зможете побачити набагато більше, ніж гуляючи самому. В деякі місця індивідуальним туристам вхід заборонений і прогулянки можливі лише у супроводі гіда.

Другим визначним місцем після Базиліки є площа Святого Петра. Щорічно тут збирається велика кількість паломників, щоб отримати благословення Папи Римського.

Площа має форму еліпса, в центрі якого розміщується обеліск та фонтан. Обеліск був привезений з Єгипту до Рима в 37 році до нашої ери імператором Гаєм Калігулою.

Також варто відвідати одну з найбільших галерей у світі - Музей Ватикану з його відомими гвинтовими сходами. Музей відкритий з понеділка по суботу з 9:00 до 18:00. Тут ви побачите картини та скульптури видатних митців Італії та Європи. Знаменита Сікстинська капела Мікеланджело щороку приваблює безліч туристів. Тому у високий сезон готуйтесь постояти в черзі, аби побачити цей видатний витвір мистецтва. Зауважте, що вхід у шортах та з оголеними плечима заборонений.

Крім того, у Ватикані знаходиться величезна бібліотека, а також багато музеїв, гідних вашої уваги.

Ватикан: Віза і кордон

Для в'їзду на територію Ватикану громадянам України необхідно мати Шенгенську візу, яку можна отримати у візовому центрі Італії у Києві.

Процес подачі документів: Заявка на візу, що подається в Італійському візовому центрі, приймається після попереднього запису. Ви можете записатися на подачу документів такими способами:

  • Зателефонувавши до Call-центру за телефоном (+38)  0 44 594 96 17 або (+38)  0 50 117 9004
  • Натиснувши тут для запису
  • Відіславши свої дані на нашу електронну скриньку: info@italyvac-ua.com

 Запит на візу має бути поданий принаймні за 10 робочих днів до дати запланованої поїздки. Прийом заяв і видача паспортів проводиться з понеділка по п'ятницю з 08:30 до 15:30.

Консульський збір: 35 євро, у випадку відмови консульський збір не повертається.

Терміни виготовлення візи: від 7 робочих днів.

Загальні вимоги для всіх категорій віз:

- Анкета-заява на отримання в'їзної візи (заповнена та підписана)

- 2 кольорові фото (за останній період) розміром, як на паспорт (3.5 * 4.5 см)

- Закордонний паспорт, термін дії якого закінчується принаймні через три місяці після візи, на яку подається запит. Паспорт повинен мати принаймні 2 вільні сторінки (для візи та печаток прикордонних органів) та бути виданим не раніше ніж 10 років тому (ст. 12 Візового кодексу). Паспорти, термін дії яких продовжено, не прийматимуться, за виключенням термінових випадків гуманітарного характеру за наявності цьому підтвердження.

- Усі дійсні закордонні паспорти в оригіналі та паспорти, термін дії яких закінчився, в оригіналі та копії, за умови, що вони є у заявника.

- Копія внутрішнього паспорту.

- Поліс медичного страхування (термін дії повинен бути на 15 днів більше, ніж дата запланованої поїздки), якщо ця вимога не скасована.

- Бронювання квитка в обидва кінці, або документальне підтвердження наявності власного транспортного засобу для подорожі (карта міжнародного автомобільного страхування, водійські права, документи на право власності на автомобіль).

- Документи про наявність особистих фінансових гарантій, згідно з директивою Міністерства внутрішніх справ Італії від 01.03.2000 р. (натисніть тут): дорожні чеки або банківська гарантія або виписка з поточного банківського рахунку разом із копією банкомат-картки чи кредитної картки.

Необхідно представити документи, що підтверджують соціально-професійну діяльність  заявника:     

- довідка з місця роботи (або копія трудової книжки, завірена печаткою роботодавця), що має містити  дані всіх реквізитів (адреса + телефон) + печатка й підписи, вказана посада заявника; розмір заробітної плати не менше 3 000 грн. Гарантії збереження фірмою робочого місця й окладу на час поїздки.

- довідка з місця навчання, залікова книжка та копія студентського квитка.

- для приватних підприємців необхідно надати: Свідоцтво про реєстрацію та довідку про доходи.  Якщо роботодавець заявника приватний підприємець: Свідоцтво про реєстрацію та Трудовий договір,завірений в податковій інспекції.

- для фахівців вільної професії необхідно надати документацію, що засвідчує професійну діяльність у заявленій галузі. Ліцензія на діяльність та довідку про доходи.

- пенсіонерам необхідно надати пенсійне посвідчення.

Документи, необхідні для підтвердження мети поїздки.

Для туристичної візи:

Документація  щодо  проживання в Італії,

або  туристичний ваучер, або бронювання готелю,

або документація, що підтверджує оплату оренди житла,

або лист-запрошення та копія документу особи, яка запрошує (включаючи сторінку з підписом вищезазначеної особи).

Для гостьової візи:

Для близьких родичів - чоловіка/дружини, дітей (у тому числі усиновлених), батьків (у тому числі прийомних, опікунів), бабусі/ дідуся, онуків, що планують відвідати громадян України, які на законних підставах перебувають на території країн Шенгену, необхідно надати:

- Письмове запрошення від особи, яка приймає.

- Копію дозволу на проживання (Рermesso di soggiorno).

- Документ, що засвідчує родинний зв'язок (свідоцтво про одруження, свідоцтво про народження тощо).

Для бізнес-візи:

- Оригінал запрошення від італійської організації разом із копією ідентифікаційного документу особи, яка підписала запрошення (копія паспорту 1 та 2 сторінки з підписом власника паспорту або Carta d'Identita)  та витягом про реєстрацію компанії у Торговій палаті (виданим не раніше, ніж за 6 місяців до дати подачі документів). Необхідно скористатися зразком, що міститься на сайті http://www.esteri.it/visti.

Загальні додаткові вимоги до неповнолітніх (віком менше 18 років):

нотаріально завірений дозвіл на виїзд від обох батьків, які подорожують чи не подорожують разом із неповнолітнім. Дозвіл повинен бути завірений апостилем та виданий не раніше, ніж 6 місяців тому (перекладений на італійську мову та легалізований).

Копії внутрішніх паспортів батьків

Свідоцтво про народження - оригінал та копія

Для неповнолітніх осіб шкільного віку: довідка зі школи.

Особливі випадки:

У випадку відсутності одного з батьків, необхідне рішення суду про позбавлення батьківських прав.

У випадку смерті одного з батьків: свідоцтво про смерть.

У випадку, якщо дитину виховує мати-одиначка: довідка, згідно зі ст. 135 Сімейного кодексу України.

У випадку опікунства: рішення суду або іншої компетентної установи.

У випадку, якщо неповнолітня особа подорожує без супроводу: нотаріальний дозвіл батьків або особи, яка має відповідні права. Дозвіл має бути завірений апостилем та виданий не раніше, ніж 6 місяців тому (перекладений на італійську мову та легалізований).

Митні правила

Офіційні митні правила дозволяють безмитне провезення не більше: 200 сигарет або 50 сигар, 2 літрів столового вина або 1 літра алкогольних напоїв міцністю понад 22%, або 2 літрів алкогольних напоїв міцністю до 22%, або 2 літрів ігристого вина, до 250 мл туалетної води, 50 мл духів.

(!) Кількість ввезених і вивезених платіжних засобів не обмежена.

Крім особистих речей, кожен громадянин країни, що не входить до Європейського Союзу, який в'їжджає до Італії, може ввезти: прикраси, два фотоапарати, одну відеокамеру, один радіоприймач, один магнітофон, один велосипед, один човен (можна моторний), дві пари лиж, дві тенісні ракетки, одну байдарку, одну дошку для серфінгу.

На митниці немає ніякого особливого огляду, не потрібно ніякої спеціальної декларації ні при в'їзді, ні при виїзді. При покупках на суму понад 100 USD у магазинах можна оформляти чеки "tax-free", при виїзді з країни вам повернуть 11-15% від вартості покупок.

Новини партнерів


Коментарі (1)

Ще на tochka.net

Новини партнерів

Новини tochka.net

Новини партнерів

Loading...