Надрукувати

Париж

Париж: Загальні відомості

Париж - столиця Франції, найважливіший економічний і культурний центр країни, розташований у північній частині центральної Франції на берегах річки Сени. Тут знаходяться штаб-квартири ЮНЕСКО, ОЕСР і Міжнародної торгової палати. Одне з найвідвідуваніших міст світу. Люди приїжджають з усіх куточків світу, щоб побачити Париж із Ейфелевої вежі, найвідоміший твір живопису у світі - Мону Лізу та скульптуру Венери Мілоської в Луврі, відвідати Собор Паризької Богоматері і зрозуміти, що це всього лише маленька частина того прекрасного і привабливого, що таїть у собі місто. Париж - унікальне місто, яке завжди залишається загадковим і незбагненним, але водночас завжди дозволяє відкривати для себе щось нове й дивовижне.

Історія:

У середині 3 століття до н. е. місто було утворене з кельтського поселення Лютеція племенем паризіїв на місці сучасного острова Сіте. Сучасна назва міста походить від імені цього племені. Перша письмова згадка про Лютецію зустрічається в 6-ій книзі Юлія Цезаря про війну з Галлією (53 р. до н.е.). Париж має дуже багату історію, відображену в архітектурі будівель міста.

Розваги:

У Парижі нудьгувати не доведеться! Це місто повне сюрпризів, шарму, веселощів і романтики. Ви можете відвідати затишні кав'ярні й ресторанчики, де можна попити кави з круасаном чи скуштувати вишукані страви французької кухні. Або випити коктейль у кав'ярні Клозер-де-Ліла (Closerie des Lilas) на бульварі Монтпарнас, де бував Хемінгуей та інші знаменитості. Любителі вистав зможуть відвідати театри, оперу й найвідоміше у світі вар'єте Мулен Руж (Moulin Rouge). Усього лише за 40 хвилин їзди від Парижа розташовано один із найбільших розважальних парків у Європі - Діснейленд. Обов'язково покатайтеся на кораблі Сеною - це прекрасна можливість побачити місто з іншого незвичайного ракурсу. В Парижі часто проходять фестивалі, концерти, виставки, вечірки покази мод, тенісні турніри та різні змагання, а влітку велогонка Тур-де-Франс. Для кожного тут знайдеться щось цікаве й захопливе, навіть просто прогулятися бульварами й вулицями, попити вина на терасі бістро, спостерігаючи за перехожими.

Париж: Пам'ятки

Париж уже сам по собі є справжньою пам'яткою, тому просто гуляючи паризькими вулицями, ви зможете побачити все найцікавіше і найпрекрасніше: Ейфелеву вежу (Eiffel Tower), Собор Паризької Богоматері (Notre Dame de Paris) і Латинський квартал, Площу Згоди (Place de la Concorde), Пантеон (Pantheon) - спочатку церква св. Женев'єви, пізніше - усипальниця видатних людей Франції, Лувр (Musee du Louvre), Єлисейські поля (Champs-Elysees), Базиліку Сакре-Кьор (Basilique du Sacre Coeur), Арку Ла Дефанс (La Grande Arche de la Defense), Люксембурзький сад (Luxembourg Garden), Національний центр мистецтв імені Жоржа Помпіду (Centre Georges-Pompidou), Діснейленд (Disneyland), Королівський палац Пале Рояль із внутрішньою площею, фонтаном і парком; Тур Монтпарнас (tour Montparnasse) або «360⁰ Парижа» (вежа на 57 поверхів,заввишки 210 м), Будинок Інвалідів (L'hôtel national des Invalides), де покояться останки Наполеона Бонапарта, а поруч із ним міст Олександра III, Тріумфальну арку (Arc de Triomphe). А також музеї: Музей д'Орсе, знаменитий колекцією французьких імпресіоністів, скульптурами, фотографіями та меблями періоду 1848-1914 років; Музей Пікассо містить усього лише близько 250 картин, але є одним із найкрасивіших музеїв Парижа; Музей Клюні з колекцією середньовічних предметів мистецтва; Музей декоративного мистецтва, Музей мистецтв і ремесел, Музей кришталю Баккара, Будинок-музей Бальзака, Катакомби Парижа, Музей художника Сальвадора Далі, Будинок-музей Віктора Гюго, Музей магії, Музей ляльок, Будинок-музей Клода Моне й безліч інших.

Париж: Віза і кордон

Для відвідування Франції громадянам України необхідно отримати візу. При  тривалості поїздки до 90 днів, необхідно отримати короткострокову візу в Візовому центрі.

Отримати візу до Франції дуже просто:

1. Підготуйте вашу анкету та необхідні документи. Як заповнювати анкету можете прочитати тут http://travel.tochka.net/6715-shengenskaya-vizaobrazets-zapolneniya-vizovoy-ankety

2. Призначте дату та час запису на подачу документів Забронювати дату співбесіди Ви можете на сайті або зателефонувавши до Колл-Центру за телефонами (+38) 0 44 594 96 20 чи (+38) 0 50 117 90 30. Та подайте заповнену візову заяву та необхідні документи до Візового центру.

Прийом документів та видача паспортів: 
8.30 - 15.30 (з понеділка по п'ятницю, окрім днів офіційних вихідних) 
Адреса Візового Центру:  Київ, вул. Фрунзе, буд. 60 (вул. Заводська, буд. 8), 
(Найближча станція метро: «Тараса Шевченка»  або трамвай 19, 12; або автобус 219, 451, 587)

Термін розгляду заяв для:
Короткострокових віз - 4 робочих дні (не враховуючи вихідні та святкові дні).
Туристичних агентств  - 15 робочих днів.

3.  Оплатіть суму: Працівник надасть Вам чек, який Вам необхідно сплатити у касу в гривнях. Оплата буде включати суму всіх платежів у Візовому центрі.

Основні документи необхідні для отримання короткотермінової візи:

- 1 анкета на короткострокову візу, заповнена французькою або англійською мовами, з датою та 2 підписами.  

- 2 кольорові фото (за останній період) розміром як на паспорт (3.5 * 4.5 см)

- Підписаний паспорт, термін дії якого закінчується принаймні через три місяці після візи, на яку подається запит. Паспорт повинен мати принаймні 2 вільні сторінки (для візи та печаток прикордонних органів) та бути виданим не раніше ніж 10 років тому. Паспорти, термін дії яких продовжено, не будуть прийматися, за виключенням термінових випадків гуманітарного характеру при наявності цьому підтвердження. Всі дійсні закордонні паспорти в оригіналі та паспорти, термін дії яких закінчився, в оригіналі та копії, за умови що вони є у заявника.

- Національний паспорт та його копія.

- Поліс медичного страхування, з поіменним списком туристів.

- Довідка про особисті прибутки в Україні (баланс банківського рахунку, рух коштів на рахунку не менш ніж за останні півроку, наявність нерухомого майна, цінні папери і т.п.). Довідка з місця роботи для працівників: довідка із зазначенням посади та заробітної плати особи, назви та адреси підприємства, дозволу на виїзд, строками перебування та гарантією повернення в Україну (з перекладом на французьку або англійську мови: неофіційний переклад, завіряти переклад нотаріально не потрібно); для приватних підприємців: свідоцтво про реєстрацію та податкова декларація (з перекладом на французьку або англійську мови);

- Бронювання готелю.

- Бронювання квитків в обидві сторони (радимо не викупляти квитки до отримання візи); страховка на автомобіль, техпаспорт та посвідчення водія, з копією - у випадку поїздки на автомобілі. 

- Свідоцтво про одруження, розлучення чи про смерть разом із копією.

Документи, що підтверджують мету подорожі:

Для туристів:

Запрошення від тур оператора або резервація готелю.

Для приватного візиту

Від французького громадянина: 

Оригінал запрошення (від французької мерії) з копією.

Лист - запрошення із зазначенням родинного зв'язку та гарантією повернення особи в Україну, документи, що доводять родинні зв'язки.

Копія картки резидента для іноземців, що проживають у Франції та копія посвідчення особи.

Для службового візиту:

Оригінал запрошення від французького товариства (з ксерокопією), що вказує прізвище, ім'я та посаду запрошеної особи; мету та строки перебування ; фінансові зобов'язання, пов'язані з візитом.

Для дітей, які їдуть без супроводу батьків (віком до 18 років)
Оригінал нотаріально завіреного дозволу від батьків, в якому чітко зазначені дати подорожі дитини.
Копія свідоцтва про народження дитини.
Ксерокопія паспортів батьків (внутрішнього та закордонного)
Довідка з місця роботи батьків.

Митні правила

Транзит валюти не має обмежень. Тільки якщо сума перевищує 7 тис. Євро або еквіваленту, то обов'язкове декларування.
Без накладення мита в країну можна імпортувати: до 2 л. напоїв міцністю менше 22 "градусів", 200 шт. сигарет; до 50 гр. духів (туалетної води - до 250 гр.); 100 гр. чаю - (або 40 гр. екстрактів чаю); продукти харчування (ікра - 250 гр., риба - до 2 кг., продукти тваринного походження - до 1 кг.); 2 л. вина; до 1 л. міцних спиртних напоїв; 500 гр. кави (або 200 гр. екстрактів кави); речі для особистого користування.
Якщо ввозяться тварини, рослини та продукти рослинного походження, то вони повинні бути оглянуті чиновниками карантинної служби.
Тварини повинні мати в наявності документ підтверджує, що їм зроблені всі щеплення не раніше ніж за 5 днів до приїзду. На ввозяться продуктах повинні бути позначки з терміном придатності.

Новини партнерів


Коментарі (4)

Ще на tochka.net

Новини партнерів

Новини tochka.net

Новини партнерів

Loading...