Як отримати візу в Угорщину

Читай про всі нюанси отримання угорської візи

Угорщина © flickr.com/harquail

Угорщина відома своєю столицею - чарівним містом Будапештом, ласкавими хвилями Дунаю, старовинними замками і термальними купальнями, токайськими винами і знаменитим курортом Балатоном. Окремої уваги заслуговує угорське море - Балатон, предмет гордості угорців. Відпочивати на озері можна цілий рік, причому взимку можна непогано розважитися на буєрах.

Так як 1 січня 2008 року Угорщина приєдналася до Шенгенської угоди, дія шенгенської візи, яка оформлена і видана угорським Консульством, поширюється на території всіх країн, що входять до складу Шенгенської угоди. Тобто людина, яка володіє угорською шенгенською візою, має право без перешкод переміщатися по решті держав Шенгенської угоди.

Візи
Визы © depositphotos


Перед оформленням документів на візу зверни увагу на наступні моменти:

  • у зв'язку з впровадженням процедури здачі біометричних даних, кожен заявник повинен подавати документи особисто;
  • у візові центри в різних містах України можна подавати документи на отримання короткострокової шенгенської візи, яка дозволяє транзит, або перебування на території країн Шенгенської-угоди членів до 90 днів протягом півріччя, починаючи з дати першого в'їзду;  
  • отримання національної візи регулюється законодавством Угорщини. Заяви на отримання національної візи необхідно подавати безпосередньо в Посольство Угорщини в Києві.


Отже, перейдемо до алгоритму дій, які необхідно вчинити для отримання шенгенської візи в Угорщину:

1. Запис на подачу документів

На перший погляд така дія виглядає нелогічно, мовляв, спочатку треба зібрати документи і так далі. Але це не так з огляду на те, що надалі, коли документи у тебе будуть на руках, тебе можуть записати на дуже віддалену дату. Записатися можна через контактні центри за телефонами: +38 050 117 90 37 або +38 044 594 98 77.

2. Заповнення візової анкети

Візова анкета заповнюється в електронній формі з внесенням особистих даних, інформації про плановану поїздку і т.д. Анкета повинна бути заповнена англійською мовою, прізвище повинна збігатися із зазначеною в закордонному паспорті. Завантажити анкету можна тут.

Після збереження візової заяви система надасть заповнений бланк (формат PDF) з відповідним кодом заяви. Заявник повинен роздрукувати бланк у двох примірниках і принести з собою в Консульський відділ для особистої подачі.

Візи
Визы

  3. Збір документів

Загальні документи, подання яких вимагається незалежно від мети поїздки:

  1. закордонний паспорт, дійсний ще не менше 6 місяців, і його копію (вимоги до закордонного паспорту - високі, про них ми вкажемо окремо в цій статті);
  2. заповнену особисто латинськими літерами анкету з уже наклеєною фотокарткою (розмір 4х4 см, не більше ніж 6-місячної давності, впізнавана, кольорова або чорно-біла);
  3. довідка про наявність матеріального забезпечення для в'їзду, перебування на території Угорської Республіки та виїзду з УР. Для підтвердження вищевказаного можуть служити виписка по рахунку з банку (про стан банківського рахунку) або довідка про доходи з місця роботи;
  4. оригінали та копії документів, що підтверджують мету поїздки та перебування.


Короткострокова в'їзна віза - "С" (на термін перебування не більше ніж 90 днів)

Туристична поїздка:

  1. підтвердження про оплату за бронювання місця в готелі на весь термін перебування;
  2. квитки в обидва напрямки або підтвердження про їхнє бронювання.

Ділова поїздка:

  1. письмове підтвердження поїздки від угорського ділового партнера або організатора виставки, ярмарки;
  2. підтвердження про сплату за бронювання місця в готелі на весь термін перебування;
  3. квитки в обидва напрямки або підтвердження про їхнє бронювання.


Поїздка на навчання, з науковою метою або з метою підвищення кваліфікації:

  1. документ про надходження від приймаючого вищого навчального закладу;
  2. підтвердження про оплату за бронювання місця в готелі або в гуртожитку на весь термін перебування;
  3. документ про отримання стипендії або підтвердження матеріального забезпечення;
  4. квитки в обидва напрямки або підтвердження про їхнє бронювання.

Поїздка на лікування:

  1. довідка приймаючого лікувального закладу, що містить інформацію про оплату, характер, термін лікування;
  2. підтвердження місця проживання, якщо лікувальний заклад його не забезпечує;
  3. квитки в обидва напрямки або підтвердження про їхнє бронювання.  

Вимоги до закордонного паспорту:

  1. Паспорт повинен діяти не менше 3 місяців після запланованої дати повернення в Україну.
  2. Повинен містити, як мінімум, 2 незаповнені сторінки, призначені для віз.
  3. Повинен бути дійсний не більше 10 років. Паспорт, виданий більш ніж 10 років тому, повинен бути замінений на новий. Паспорти з продовженим терміном дії не приймаються до розгляду. Такі паспорти повинні бути замінені новими.

Якщо твій паспорт не відповідає вимогам, необхідно оформити новий закордонний паспорт перед подачею документів.

4. Подача документів і оплата візового збору

Для отримання візи необхідно з'явитися у візові центри (їхні адреси будуть вказані нижче) особисто в призначену дату і подати документи. Відповідно до встановленої Посольством Угорщини процедури прийому заяв на отримання візи, візові центри не приймають заяви від населення останні два робочих дні кожного місяця. У ці дні видача паспортів відбувається у звичайному режимі.

Візовий збір складає 35 євро.

Оплата візового збору відбувається у відділенні ОТП банку. Адресу відділення ти можеш уточнити під час подання візової заяви. Візьми до уваги, що відділення працюють до 16:30.

Візовий збір повинен бути сплачений в день подачі документів! Як частина процесу подачі візової заяви, всі заявники у разі потреби повинні здати свої біометричні дані безпосередньо у візовому центрі в день подачі документів.

Прийом документів починається за 90 днів і закінчується за 15 днів до початку поїздки.

Прийомні години:

Пн-чт: 9.00-12.00, 14.00-16.30

Пт: 9.00-12.00, 13.30-14.30

Візи
Визы © depositphotos

5. Отримання паспорта з візою

Отримання паспорта можливе з понеділка по п'ятницю у прийомні години, зазначені вище. Після успішної подачі візової заяви ти можеш перевірити стан розгляду візової заяви  тут.

Для перевірки необхідно ввести референс-номер з чеку (HU../……/…./..) і дату свого народження.
Адреси візових центрів і їхні графіки роботи тут.

Консульський відділ Посольства Угорщини в Києві:

01034 Україна, м Київ, вул. Рейтарська, 33

Телефон: 0038/044/230 80 01

Факс: 0038/044 / 230-80-04

Електронна пошта: consulate.kev@mfa.gov.hu

Веб www.mfa.gov.hu/emb/kiev

ЧИТАЙ ТАКОЖ:

За матеріалами: tochka.net версія для друку

А ти була в Угорщині?

Відповісти

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Поділися в соціальних мережах

Теги

віза більше... приховати

Читай також


Новини партнерів


Коментарі

символів 999

Ще на tochka.net

Новини партнерів

Новини tochka.net

МЫ В СОЦИАЛЬНЫХ СЕТЯХ

Новини партнерів

Loading...