Як отримати візу в Канаду

Ознайомся з деталями отримання канадскої візи

Канада © flickr.com/davebloggs007

Гірськолижні курорти Канади останнім часом стають дедалі популярнішими. Справа в тому, що цінителям гірських лиж набридли заїжджені траси європейських курортів, тому хочеться чогось іншого. Ось і збираються вони за океан, щоб обкатати нові траси.
Але для того, щоб відвідати цю країну, необхідна віза. Тому слід підготувати документи у відповідності з усіма вимогами Посольства і врахувати всі чинники: тип візи, сімейний стан, наявність роботи, нерухомості тощо Правильно підготовлений пакет документів завжди підвищує шанси на отримання візи.
 Існує декілька видів віз, сьогодні ми розберемося, як отримати туристичну візу в Канаду.

Візи
Визы © depositphotos

Туристична (гостьова) віза в Канаду носить назву VISITOR VISA.
Через соціально-політичні реалії на даний момент відкрити VISITOR VISA в Канаду в Україні складніше, ніж раніше, оскільки необхідно переконати канадські власті в тому, що ти повернешся з Канади вчасно. Для цього необхідно докласти підтверджуючі документи і правильно заповнити анкети.
Разом з тим вимоги до заповнення анкети та документів набагато простіші, ніж для шенгенської візи або візи в США.

Отже, перейдемо до алгоритму дій, які необхідно вчинити для отримання візи в Канаду:

1. Заповнення візової анкети

Візова анкета заповнюється в електронній формі з внесенням особистих даних, інформації про плановану поїздку і т.д.
Заповнити анкету можна тут 
Після заповнення тобі треба натиснути кнопку "Validate", роздрукувати і підписати візову заяву. Всі анкети (включаючи сторінки зі штрих-кодом) друкуй на лазерному принтері, на папері хорошої якості.
Уважно перевір роздруковане заяву і переконайся, що на останній сторінці (сторінка 5) зображені штрих-коди. Ці штрих-коди повинні бути чіткими, без спотворень і плям і не бути бляклими - в іншому випадку це сповільнить процес обробки заяви.

При заповненні анкети необхідно звернути особливу увагу на наступні моменти:

  1. Місце народження необхідно вказувати як в паспорті. Якщо в паспорті зазначено "Київська обл.", Вказуй "Kyiv region". Якщо місце народження - Київ, вказуй "Kyiv".
  2. В українських закордонних паспортах серія та номер не містять пробілу між літерами і цифрами, наприклад, '' EH123456 ''. Не вказується пробіл при написанні номера та серії у візовій анкеті, інакше це буде вважатися помилкою.
  3. Поля виділені червоним, обов'язкові для заповнення. Поле '' Email address '' (електронна пошта) також є обов'язковим, хоча і не виділено червоним. Незаповнене поле "електронна пошта" також є помилкою.
  4. Обов'язково вкажи в заяві досвід роботи за останні 10 років. Якщо існуючих полів недостатньо, заповни і роздрукуй додатково ще одну сторінку 3  заяви. Не залишай прогалин: якщо ти деякий час не працювала, вкажи це.
  5. В анкеті "Інформація про сім'ю" (Family Information Form) вкажи всю необхідну інформацію: ім'я, прізвище, дату народження, країну народження, поточну адресу і посаду кожної особи, зазначеної в анкеті.

2. Збір документів

Список документів, подання яких вимагається:

  1. Закордонний паспорт, який повинен відповідати таким вимогам: бути підписаним його власником, містити чисті сторінки, з терміном придатності не менше 6 місяців з дня подачі в Консульство.
  2. Ксерокопія внутрішнього громадянського паспорта / переклад не потрібен.
  3. Підтвердження оплати консульського збору та інших платежів.
    3 фотографії 35х45мм.
  4. Заповнена анкета (англійською мовою) і окрема форма "Інформація про сім'ю" (англійською мовою).
  5. Довідка з місця роботи (з обов'язковим перекладом на англійську або французьку мову) з розбивкою зарплати за останні 6 місяців на фірмовому бланку з зазначенням адреси, телефону і назви компанії-роботодавця, завірена печаткою.
  6. Подружжю необхідно надати ксерокопію свідоцтва про шлюб (з обов'язковим перекладом на англійську або французьку мову). А також якщо був раніше розлучення - свідоцтво про розлучення (з обов'язковим перекладом на англійську або французьку мову).
  7. Копії свідоцтв про народження дітей (з обов'язковим перекладом на англійську або французьку мову).
  8. Довідка з банку про наявність банківського рахунку з вказівкою залишку на рахунку.
  9. Копії кредитних карток + виписка по рахунку за останніх 6 місяців (з обов'язковим перекладом на англійську або французьку мову).
  10. Документи, що підтверджують володіння власністю (з обов'язковим перекладом на англійську або французьку мову)

Візи
Визы © depositphotos

3. Оплата візового та сервісного збору та подання документів

Для отримання візи кандидат повинен надати у візовий центр Канади у Києві чи Львові необхідний пакет документів і сплатити консульський і сервісний збори.
Подача документів на туристичну візи в Канаду може проходити такими способами:

  • безпосередня подача документів у візові центри Канади, які знаходяться в Києві та Львові;
  • on-line;
  • подача через кур'єра.

Вартість VISITOR VISA в Канаду для українців - 100 канадських доларів, що на сьогодні становить 1, 800 грн, а також сервісний збір у розмірі 32,73 доларів - 589,14 грн. Ці збори можна оплатити готівкою при самостійній подачі документів або банківською картою.
Термін розгляду заяви - 10 робочих днів.

Інтерв'ю з кандидатами на VISITOR VISA не призначається. Візовий офіцер приймає рішення на підставі інформації в анкетах та наданих вами документів.

Зверни увагу! При подачі повного пакету документів ти отримаєш квитанцію зі штрих-кодом. Ця квитанція містить унікальний код відстеження заяви для перевірки готовності рішення за заявою.
Гостьова віза в Канаду з України видається на різні терміни. Мінімальний термін дії візи в Канаду - 6 місяців, максимальний - 10 років. Це залежить від цілого ряду чинників, і рішення візовим офіцером приймається у кожному випадку індивідуально.

4. Отримання паспорта з візою

 Як тільки візові центри Канади отримають твоє заяву, його буде внесено в систему, і тобі надійде автоматичне email-повідомлення з унікальним номером заяви по електронній пошті. Ти зможеш відстежити стан своєї заяви за допомогою цього номера.
Надалі ти отримаєш повідомлення з повідомленням або ж сама зможеш відстежити дату отримання документів.
 
Посольство Канади в Києві розташовано за адресою: вул. Костьольна, 13-А.
Номер телефону Посольства: +380 44 590 31 00
Номер факсу Посольства: +380 44 590 31 34
Е-мейл: kyiv@international.gc.ca
Веб-сайт: www.canadainternational.gc.ca
Прийом документів: понеділок-п'ятниця, 8:30 - 13:00, 14:00 - 17:00; консульський відділ: понеділок - четвер, 09:00 - 12:00, зустріч призначається заздалегідь.
 
Візові Центри Канади
Адреса:
вул. Під Дубом, 7Б, ТРЦ "Форум Львів"
м.Львів, 79019
вул. Кирилівська, 60
г. Киев, 04080

Телефони:
38 044 5949660
+38 050 1179038
Прийом документів: 8:30 -15: 30 в робочі дні
Видача паспортів: 8:30 - 15:30 в робочі дні

електронна пошта info.canukr@vfshelpline.com
сайт www.vfsglobal.ca/Canada/Ukraine

 

ЧИТАЙ ТАКОЖ:

За матеріалами: tochka.net версія для друку

А ти була в Канаді?

Відповісти

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Поділися в соціальних мережах

Теги

віза більше... приховати

Читай також


Новини партнерів


Коментарі (3)

символів 999
  • Ульяна 1 рік тому

    Когда впервые хотела поехать в Канаду - мне отказали в визе. Поэтому я не стала больше рисковать и обратилась в визовый центр Гарант, у них есть опыт в таких ситуациях. Тогда я же удачно получила визу и благополучно съездила в Канаду.

    Прокоментувати Мені подобається
  • mykola 1 рік тому

    Де здійснюється оплата зборів, якщо подача документів через курєра?

    Прокоментувати Мені подобається
  • Valia Protsik 1 рік тому

    А ти була в Канаді?
    Відповідь: так у 1993р

    Прокоментувати Мені подобається

Ще на tochka.net

Новини партнерів

Новини tochka.net

МЫ В СОЦИАЛЬНЫХ СЕТЯХ

Новини партнерів

Loading...