Як отримати візу в Японію

Уважно читай деталі отримання японської візи

Японія © flickr.com/aigle_dore

Згідно з правилами візового в'їзду, громадянам України для відвідання Японії необхідна віза, яку попередньо можна отримати в Консульстві Японії в Україні.

Існує думка, що японську візу дуже складно отримати. Кажуть, що потрібно багато документів, що це дорого і довго, але насправді все зовсім не так страшно. Уважно читай наші рекомендації, як отримати візу в Японію і на що слід звертати особливу увагу.

У першу чергу слід звернути увагу на види віз:

  • віза для короткострокової ділової поїздки;
  • віза для відвідин родичів, друзів і т.п.;
  • віза за запрошенням турфірми.

До короткострокових ділових поїздок відносяться поїздки, цілями яких є:

  • культурний обмін, співробітництво між органами місцевого самоврядування, спортивні змагання тощо;
  • робочі зустрічі, наради, конференції, ділові переговори, підписання контрактів, гарантійне обслуговування, реклама, вивчення ринку.

Відвідування родичів, друзів передбачає поїздки з метою зустрічі зі своїми родичами (тобто чоловіком / дружиною, кровними родичами і свойственниками до третього коліна), друзями та знайомими.

Туристична поїздка передбачає обов'язкову наявність гарантії японської туристичної фірми.
Візи для короткострокового перебування в Японії бувають на 15, 30 і 90 днів.

Зверни увагу!

Отримання візи в Японію безкоштовне!

Залежно від мети поїздки перелік необхідних документів відрізняється!

Візи
Визы © depositphotos

Перший крок збір документів від японського гаранта / запрошуючої сторони:

Документи, необхідні для отримання візи для короткострокової ділової поїздки:
1) Один з нижчеперелічених документів про японської організації-гаранта:

  • довідка про реєстрацію юридичної особи;
  • копія квартального звіту компанії за останній звітний період;
  • буклети про діяльність команії чи організації;
  • відомості про компанію або організацію у встановленій МЗС Японії формі.

2) Документи, що підтверджують мету поїздки:

  • довідка з місця роботи охочого отримати візу;
  • проспекти про участь у будь-яких заходах в Японії і т.п.

Документи, необхідні для отримання візи для відвідування родичів, друзів:

1) Пояснювальні документи про японського гаранта - фізичну особу:

  • довідка з місця проживання;
  • довідка з місця роботи; 
  • довідка про сплату податків із зазначенням сумарного доходу за попередній рік; 
  • довідка з банку про стан рахунку; 
  • копія податкової декларації.

2) Документи, що підтверджують спорідненість або знайомство японської та української сторони.

Документи, необхідні для отримання візи для туристичної поїздки за запрошенням турфірми.

1) Один з нижчеперелічених документів про японську туристичну фірму-гаранта:

  • довідка про реєстрацію юридичної особи;
  • копія квартального звіту компанії за останній звітний період;
  • буклети про діяльність компанії чи організації; 
  • відомості про компанію або організацію у встановленій МЗС Японії формі.

Зверни особливу увагу, що вищевказані документи готує японська сторона. Перед подачею документів на візу, в Японії запрошуюча сторона і японський гарант збирають документи, зазначені в списку.

Після того, як необхідні документи зібрані, японська сторона повинна оригінали документів вислати на адресу тих, хто збирається їхати в Японію.

Рекомендуємо збирати документи завчасно!

Крок другий заповнення анкети громадянами України:

Зразок анкети можна завантажити тут:

В анкеті на візу в Японію необхідно вказати такі відомості про кожного заявника:

  1. ПІБ  актуальні. 
  2. Всі попередні імена та прізвища. 
  3. Сімейний стан. 
  4. Домашня адреса і телефон.  
  5. Місце роботи (навчання), посада, адреса і телефон. 
  6. Термін перебування в Японії (дата в'їзду і виїзду, у разі дворазової або багаторазової візи - всі дати в'їзду і виїзду). 
  7. Інформація про попередні поїздки до Японії: дати поїздок, мета поїздок. 
  8. Інформація про який запрошучу особу або компанію на території Японії, адресу проживання, а також дані гаранта на території Японії.

Крок третій збір документів громадянами України:

Документи, необхідні для отримання візи, які готують громадяни України:

  • закордонний паспорт;
  • дві візові анкети з наклеєними на них фотографіями (45х45 мм, на білому фоні, розмір особи від підборіддя до верхівки - 27-30 мм).

Крок четвертий подача документів у Посольство Японії:

Всі перераховані вище документи громадяни України повинні подати в Консульський відділ Посольства Японії в Києві. Придатними для подачі вважаються документи, від дати складання яких ще не пройшло 3-х місяців.

Зверни увагу на те, що всі подані документи, за винятком паспорта, не повертаються.

Час прийому документів та видачі віз: з 9.30 до 11.30 у робочі дні.

Час для довідок: з 9.00 до 12.30 та з 14.00 до 18.00 у робочі дні, телефон: + 380-44-490-5501.

Крок п'ятий отримання візи:

Час, необхідний для візового розгляду: мінімум 5 робочих днів. У деяких випадках термін візового розгляду може займати і більш тривалий термін. При необхідності в процесі візового розгляду можуть бути витребувані додаткові документи.

Термін дії візи: японська віза на території України дійсна протягом 3-х місяців. Це означає, що з моменту отримання візи у охочого поїхати в Японію є 3 місяці на те, щоб в'їхати в Японію. Якщо власник японської візи протягом 3 місяців не в'їде в Японію, віза автоматично анулюється.
  

Візи
Визы © depositphotos

Безвізовий транзит з правом виходу на межі контрольованої зони аеропорту / морського порту дозволяється при виконанні наступних умов:

  • пересадка на наступний рейс проводиться в той же день або протягом найближчих 72 годин; 
  • у пасажира є квитки в країну кінцевого проходження;
  • у пасажира є віза в країну кінцевого проходження, якщо така потрібна;
  • виліт здійснюється з того ж аеропорту / морського порту або в межах певних портів, що відносяться до однієї територіальної групи. 
  • у пасажира є бронь готелю (у разі перебування в країні більше 24 годин), розташованого в тому місті, де знаходиться аеропорт / морський порт;
  • планується перебування тільки в околицях міста, в якому розташований аеропорт / морський порт.

При виконанні цих умов в паспорт туриста вклеюється стікер " - дозвіл на перебування в країні протягом 72 годин. У стікері вказується точний час видачі  і закінчення його дії, префектура і назва порту, через який був здійснений в'їзд. Стікер також містить код, в якому зашифровані  дані пасажира.

Додаткову інформацію можна отримати в посольстві Японії в Україні.

Адреса Посольства Японії в Україні у м Київ:

Музейний провулок, 4

Номер телефону Посольства: +380 44 490 55 00.

Номер Факсу Посольства: +380 44 490 55 02.

Е-мейл: toiawase@kv.mofa.go.jp

Веб-сайт: www.ua.emb-japan.go.jp

ЧИТАЙ ТАКОЖ:

За матеріалами: tochka.net версія для друку

А ти була в Японії?

Відповісти

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Поділися в соціальних мережах

Теги

віза більше... приховати

Читай також


Новини партнерів


Коментарі

символів 999

Ще на tochka.net

Новини партнерів

Новини tochka.net

Новини партнерів

Loading...