Як отримати візу на Кіпр

Уважно читаємо про всі деталі отримання візи на Кіпр

Як отримати візу на Кіпр © businessvisit.com.ua

Кіпр – популярний туристичний напрямок, але для того, щоб відвідати цю країну українцям, в більшості випадків, потрібна віза. Ми розповімо тобі, в яких випадках оформлення візи не потрібно, а також детально пояснимо, як отримати візу на Кіпр.

Випадки, коли оформлення візи в Республіку Кіпр не потрібно:

  1. наявність шенгенської візи категорії С (туристична);
  2. наявність візи Болгарії, Румунії та Хорватії категорії С (туристична);
  3. наявність посвідки на тимчасове/постійне проживання в одній з країн Євросоюзу.

1. Оскільки Кіпр входить до числа країн Шенгенської угоди, то шенгенська віза категорії С надає право відвідувати цю країну на підставі даної візи.
Обов'язкова умова: віза повинна бути діючою на період перебування на Кіпрі.
2. У разі, якщо ви володієте діючою дворазовою або багаторазовою візою Болгарії, Румунії та Хорватії категорії С (туристична) – окремо оформляти візу на Кіпр не потрібно.
Обов'язкова умова: віза повинна бути діючою на період перебування на Кіпрі.

3. Посвідка на тимчасове/постійне проживання в одній з країн Євросоюзу дає право на перетин кіпрського кордону без візи.

Всім іншим віза необхідна.

Як отримати візу на Кіпр
Как получить визу на Кипр © depositphotos

 

Слід звернути особливу увагу, що існує два різновиди віз на Кіпр:

  • електронна про-віза;
  • національна віза Республіки Кіпр.

Основною відмінністю між ними, крім інших, є те, що електронна віза дає право перебування в країні на термін, не більше 90 днів. Нижче ми детально розглянемо умови їхнього оформлення.

1. Електронна про-віза

Заявка на отримання про-візи подається в електронному форматі, тобто використовуючи електронну пошту. Така віза дає право одноразового в'їзду в туристичних цілях з терміном перебування не більше 90 днів за умови прямого перельоту з території України (не з/через треті країни).
Оформлення такої візи – безкоштовне!
Для отримання такої візи необхідно заповнити електронну анкету.
Завантажити анкету можна тут:

Зверни увагу, що заявка на отримання про-візи повинна подаватися не пізніше, ніж за 3 робочих дні, і не раніше ніж за 3 місяці до передбачуваного відправлення на Кіпр.
Увага!

При заповненні анкети необхідно звернути увагу на наступні моменти:

  • анкета повинна бути заповнена англійською мовою, прізвище повинне збігатися із зазначеним у закордонному паспорті;
  • анкета повинна бути заповнена у форматі Word 2003 (.doc);
  • анкету слід надіслати на електронну адресу visa-kiev@mfa.gov.cy;
  • назва прикріпленого файлу повинна містити ім'я та прізвище, а також дату подання анкети. Приклад (2015.30.11.IVANOVIVAN)

Подальші дії після отримання візи:

Після отримання електронної візи протягом 3-х робочих днів і більше, її необхідно роздрукувати для пред'явлення в аеропорту.
З інформацією щодо отримання про-візи, а також щодо інших консульських питань можна ознайомитися на сайті  Посольства 
Якщо ж у тебе залишилися запитання, відповіді на них можна отримати в Консульському відділі в робочі дні з 15:30 до 17:00 за телефоном: + 38-044-499-64-51.

Як отримати візу на Кіпр
Как получить визу на Кипр © depositphotos

2. Національна віза Республіки Кіпр

Для отримання цієї візи необхідно дотримуватися стандартної процедури, тобто подавати відповідний пакет документів у Консульський відділ Посольства.

Список документів, необхідних для оформлення візи в Києві:

  • закордонний паспорт (з терміном дії не менше трьох місяців з моменту закінчення поїздки; наявність підпису туриста в паспорті і чистої сторінки для оформлення візи обов'язково).
  • Копія всіх сторінок закордонного паспорта. Якщо є в наявності другий/старий закордонний паспорт, надати його копії.
  • Копія всіх заповнених сторінок українського паспорта.
  • Дві однакові кольорові фотографії (3,5х4,5 см) на кожного виїжджаючого. Фотографії повинні бути на світлому фоні без кутів і овалів. Термін з моменту виготовлення фотографії не повинен перевищувати 6 місяців.
  • Копія свідоцтва про шлюб.
  • Заповнена анкета, двостороння, роздрукована на одному аркуші, з підписом, ідентичною підпису в закордонному паспорті. Анкета заповнюється великими друкованими літерами англійською мовою.
  • Довідка з місця роботи (російською або українською мовою) на фірмовому бланку підприємства з зазначенням особистих даних співробітника, якому видається довідка; термін його роботи на підприємстві; займана посада, середньомісячний оклад і де буде гарантована безпека робочого місця на період його поїздки. Довідка повинна бути підписана керівником підприємства та головним бухгалтером.
  • Готівкова сума з розрахунку не менше 50 євро в добу (указується в анкеті).
  • Фінансові документи (банківські рахунки, власність, нерухомість) – тільки на вимогу консульства.
  • Дітям до 18 років – ксерокопія свідоцтва про народження. 
  • Якщо дитина до 18 років подорожує у супроводі одного батька – обов'язково додати ксерокопію нотаріально завіреного дозволу від іншого з батьків.
  • Якщо дитина до 18 років подорожує без супроводу обох батьків – обов'язково додати ксерокопію нотаріально завіреного дозволу від обох батьків.
  • Якщо на момент подачі документів дитині виповнилося 17 років, у нього повинен бути свій проїзний документ!
  • Для студентів необхідні копія студентського посвідчення, довідка з місця навчання, спонсорський лист і довідка з місця роботи спонсора.
  • Для непрацюючих громадян необхідні нотаріально завірений спонсорський лист і довідка з місця роботи спонсора.
  • Для пенсіонерів необхідні ксерокопія пенсійного посвідчення, спонсорський лист і довідка з місця роботи спонсора.
  • Бронь квитків в обидва кінці.
  • Опис документів.

Посольство Республіки Кіпр видає одно-, дво- і багаторазові національні візи виключно категорії С (туристична).

Вартість національної візи становить: 20 євро – одноразова, 60 євро – дворазова, 60 євро – багаторазова. Візовий збір оплачується готівкою в гривнях за поточним курсом шляхом банківського переказу. При подачі документів на отримання національної візи співробітник Консульського відділу надасть реквізити для оплати.
Термін розгляду заявки на отримання національної візи – від 3 робочих днів.
Зверни увагу: Консульський відділ може на свій розсуд запросити громадянина на співбесіду або вимагати додаткові документи.
Заявка на отримання національної візи повинна подаватися не пізніше, ніж за 3 робочих дні, і не раніше ніж за 3 місяці до передбачуваного відправлення на Кіпр.

Як отримати візу на Кіпр
Как получить визу на Кипр © businessvisit.com.ua

З інформацією щодо отримання візи, а також щодо інших консульських питань можна ознайомитися на сайті  Посольства. 
Якщо ж у тебе залишилися запитання, відповіді на них можна отримати в Консульському відділі в робочі дні з 15:30 до 17:00 за телефоном: + 38-044-499-64-51.
 Адреса Посольства Республіки Кіпр в Україні:
01601, м. Київ, вул. Бульварно-Кудрявська (кол. Воровського), 24, 2-й поверх.

ЧИТАЙ ТАКОЖ:

За матеріалами: tochka.net версія для друку

А ти була на Кіпрі?

Відповісти

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Поділися в соціальних мережах

Теги

віза більше... приховати

Читай також


Новини партнерів


Коментарі

символів 999

Ще на tochka.net

Новини партнерів

Новини tochka.net

МЫ В СОЦИАЛЬНЫХ СЕТЯХ

Новини партнерів

Loading...