Як отримати шенгенську мультивізу: всі нюанси при оформленні

Дізнайтесь усі правила отримання шенгенської мультивізи

 

Уявіть лишень, що для поїздки  в Європу вам необхідно лише купити квитки на рейс лоу-кост, спакувати валізи - і гайда в політ! І не треба збирати купу документів для чергової візи,  стояти в чергах біля візових посольств щоразу, як вам заманеться відпочити від сірих робочих буднів. І все це можливо, коли у вашому закордонному паспорті стоїть шенгенська мультивіза!

А у статті tochka.net  ви зможете дізнатися, що ж це за звір такий - шенгенська мультивіза, як її отримати і скільки вона коштує.

Як отримати шенгенську мультивізу - що таке мультивіза

Для початку потрібно розібратися, що ж таке шенгенська мультивіза.

Шенгенська мультивіза - це такий вид шенгенської візи, який дозволяє необмежену кількість разів в'їжджати на територію країн шенгенської угоди протягом терміну її дії. Правду кажучи, мультивіза - це та сама шенгенська віза, лише багаторазова.

 

 

Як отримати шенгенську мультивізу - основні види

Залежно від мети поїздки в країни Шенгенської зони, мультивіза буває кількох видів:

- туристична віза;

- бізнес-віза;

- віза для відвідування друзів та родичів;

- навчальна віза (прирівнюється до дозволу на проживання);

- робоча віза (прирівнюється до дозволу на проживання).

Майте на увазі, що для отримання шенгенської мультивізи кожного виду є свої чіткі умови. Оскільки ми зараз говоримо про туристів, то розглянемо всі нюанси того, як отримати шенгенську мультивізу для туристичної поїздки. 

Шенгенська віза
Шенгенська віза © Shutterstock

Як отримати шенгенську мультивізу - чи потрібні додаткові документи для підтвердження багаторазового в'їзду?

Незалежно від мети подорожі, візи можуть бути багаторазовими, якщо заявник підтвердить необхідність багаторазового в'їзду. Але ніяких особливих документів вам не потрібно буде збирати. У посольстві країни вас можуть запитати, чому вам потрібна саме мультивіза. Але, звичайно, можуть і не запитати. Все залежить від настрою працівника посольства.

 

 

Відгуки туристів: «Мультивізу отримувала двічі в посольстві Німеччини. Першу - як науковий співробітник. Другу - туристичну. Думала, що доведеться надавати якісь документи, що буду відвідувати різноманітні конференції протягом року. Жодного разу не попросили принести додаткові документи. Просто запитали, яку шенгенську візу оформляю - просту чи мульти», - розповіла tochka.net туристка Ірина.

Як отримати шенгенську мультивізу - термін дії

«Мульти» видаються з терміном дії від одного місяця до п'яти років  (довгострокова віза категорії D).  Цей термін називається візовим коридором і являє собою період, в межах якого власник візи може в'їжджати в Шенгенську зону. Однак правила Шенгенської угоди не дозволяють перебувати на території Шенгенської зони протягом усього відведеного візового коридору. Власник мультивізи може перебувати в зоні Шенгену не більше половини терміну дії візи, при цьому для мультивіз категорії D  - не більше 90 днів протягом півроку.

Відлік півріччя починається з дати в'їзду в Шенгенську зону.

Як отримати шенгенську мультивізу - правила отримання туристичної мультивізи та в'їзд на територію Шенгенської зони

Якщо у вас подорож запланована по всій Європі, то вибирайте консульство тієї країни, в якій перебуватимете найдовше - такі правила Шенгенської угоди. Якщо ж у кожній країні збираєтеся провести однакову кількість днів - подавайте документи в консульство будь-якої з них.

Майте на увазі, що перший в'їзд за мультивізою на територію Шенгену потрібно здійснювати через країну, в посольстві якої відкривалася віза. Це обов'язкова вимога всіх країн Шенгену. Повертатися на батьківщину можна через будь-яку державу Шенгенської зони,  а всі наступні в'їзди до зони угоди можна здійснювати через будь-які країни.

Шенгенська віза
Шенгенська віза © Shutterstock

Як отримати шенгенську мультивізу - документи, які необхідні для отримання туристичної шенгенської мультивізи

Пам'ятайте головне правило отримання шенгенської мультивізи: готуючи документи, керуйтеся власним розумом!  Уважно читайте інформацію на сайті посольства тієї країни, в яку ви збираєтеся. Не користуйтеся допомогою людей, які збираються біля консульств.

Візовий збір (пишемо на прикладі візового збору в консульстві Іспанії):

  • для громадян України - 367 гривень;
  • для громадян Росії, Македонії, Сербії, Чорногорії, Боснії і Герцеговини, Албанії, Молдови та Грузії - 367 гривень;
  • для громадян інших країн - 629 гривень.

Майте на увазі, що такі категорії заявників звільняються від сплати консульського збору:

  • пенсіонери - за наявності відповідного посвідчення;
  • заявники, яким на момент подачі документів не виповнилось 18;
  • заявники віком до 21 року, що перебувають на утриманні батьків - необхідно надати нотаріальну заяву від батьків, яка підтверджує фінансову залежність від батьків.

1.  Візова анкета:

  • заява на отримання візи має бути заповнена у двох екземплярах та підписана заявником (у випадку, якщо заявник не досяг повноліття, один із батьків/опікун має підписати візову заяву від імені дитини);
  • анкета заповнюється винятково латинськими літерами.

Як заповнювати візову анкету, можете дізнатись у статті tochka.net - Шенгенська віза: зразок заповнення візової анкети.

2. Дві нещодавно зроблені фотографії паспортного формату.

Шенгенская виза

3. Дійсний паспорт:

  • закордонний паспорт з мінімальним терміном дії більше трьох місяців з дати повернення;
  • ксерокопії всіх сторінок паспорта, які мають бути подані разом із анкетою;

4. Страховий поліс:

Медичний страховий поліс, що діє в усіх країнах Шенгенської зони з мінімальним покриттям 30 000 євро. Медичний страховий поліс має покривати невідкладну медичну допомогу, невідкладну госпіталізацію, репатріацію (повернення на батьківщину).

5. Турист мусить надати докази його проживання в Україні, подавши такі  документи:

  • довідку з місця роботи від роботодавця з зазначенням суми заробітної плати за останні 6 місяців, або довідку з місця навчання, або свідоцтво про реєстрацію компанії;
  • інформацію про додаткові джерела прибутків в Україні (прибуток від оренди, наявність нерухомості, наявність у власності пакету акцій);
  • копії попередніх шенгенських віз;
  • студенти або заявники, які не мають власних прибутків, мусять надати документи, що підтверджують осіб, від яких вони залежать.

6.  Документи про фінансове забезпечення:

Ще раз звертаємо вашу увагу, що ми надаємо інформацію на прикладі отримання шенгенської мультивізи через візовий центр Іспанії.

Тому туристу потрібно надати  фінансові документи, що підтверджують наявність коштів для існування в розмірі понад 580,77 євро за проживання до 9 днів в Іспанії. Ця сума буде збільшуватися на 64,53 євро за кожну додаткову добу. Фінансове забезпечення можна підтвердити, надавши такі документи:

  • баланс банківського рахунку (з інформацією про всі банківські операції мінімум за останні 3 місяці);
  • дорожні чеки чи ксерокопію кредитної карти, яка містить ім'я власника, разом з чеком з банкомата, на якому вказаний баланс на рахунку, або підтвердження проведення валютно-обмінної операції гривня-євро.

7. Підтвердження наявності місця проживання:

Бронювання готелю чи іншого житла, оформлене на фірмовому бланку (з ідентифікаційним кодом NIF або CIF), підписане компетентною особою, з зазначенням повної адреси і контактних даних місця проживання в Іспанії.

Шенгенська віза
Шенгенська віза © Shutterstock

8.  Підтвердження забезпечення транспортним засобом:

Підтвердження  бронювання квитків на літак чи на інший транспортний засіб.

Також при поданні документів на отримання шенгенської мультивізи є так звані «особливі випадки»:

1. Громадянам інших країн необхідно надати ксерокопію посвідки на проживання та дозволу на роботу. Однак на момент подачі документів необхідно пред'явити оригінал.

2. Для дітей, які їдуть без супроводу батьків (віком до 18 років) - оригінал нотаріально завіреного дозволу від батьків, в якому чітко зазначені дати подорожі дитини, копія свідоцтва про народження дитини, ксерокопія паспортів батьків (внутрішнього та закордонного), довідка з місця роботи батьків.

Як отримати шенгенську мультивізу - призначення дати і часу подання документів у візовий відділ:

Для подання документів потрібно попередньо записатися. Зробити це можна двома способами:

  • онлайн на сайті візового центру;
  • зателефонувавши до кол-центру потрібного вам візового центру.

«Самовільно» подати документи до візового відділу ви не зможете. Зробити це можна тільки після офіційного запрошення посольства. Під час подання документів працівник візового відділу видасть вам чек з візовим збором. Його потрібно сплатити в касу у гривнях.

І пам'ятайте, на запитання, чому консульство мусить вам видати мультивізу, відповідайте просто: тому що я часто подорожую! Щоравда, вперше мультивізу можуть дати не на рік, а на півроку.

Безперечно, ніхто і ніколи не дасть вам гарантії стовідсоткового одержання візи. Ризик одержати відмову є завжди та в кожного. Але за умови дотримання всіх правил отримання шенгенської мультивізи, правильно поданих документів і чіткого маршруту подорожі такий ризик знижується до мінімуму.

Шенгенська віза
Шенгенська віза © Shutterstock

За матеріалами: tochka.net версія для друку

А у вас були якісь проблеми при отриманні шенгенської мультивізи?

Відповісти

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Поділися в соціальних мережах

Теги

Читай також


Новини партнерів


Коментарі (21)

символів 999
  • Evroviza 2 роки тому

    0634744460

    Прокоментувати Мені подобається
  • Evroviza 2 роки тому

    Цена на личную подачу 150 евро;
    Цены с безличною подачей;
    Польша:
    6 месяцев - 250 евро
    1 год - 300 евро
    2 года - 390 евро
    Литва:
    1 год - 450 евро
    3 года - 600 евро
    5 год - 700 евро
    Іспания:
    30на45 - 250 евро
    Греция:
    1 год - 450 евро
    Венгрия:
    6 месяцев - 250 евро
    1 год - 350 евро

    Всего 3 документа для получения визы
    • Заграничный паспорт

    • Копия Украинского паспорта

    • Цветная фотография 80 % лица размером 3,5х4,5

    Почему нужно работать именно с нами??
    - Оформление документов за 1 день
    - Юридическая гарантия результата
    - Оплата после получения визы
    - 5 стран шенгена без посредников
    - 139 клиентов обращаются ежемесячно
    - 7 лет успешной работы
    - 67 % клиентов обращаются повторно

    - оплата после получения
    - строк 6 дней.

    СПДФО Поліщук Юрій Олександрович

    Прокоментувати Мені подобається
  • Evroviza 3 роки тому

    visa6.ukr.works/

    Прокоментувати Мені подобається
  • Вова Бондар 3 роки тому

    А у вас были какие-то проблемы при получении шенгенской мультивизы?
    Відповідь: Можно открыть визу если есть мультивиза?

    Прокоментувати Мені подобається
  • Volodymyr 3 роки тому

    Визовая поддержка во все страны мира.
    Компания "Дольче Вита"
    Киев, 01010, Киев, пер. Инженерный 4в, офис 204
    Телефоны:
    Тел:+38 (044) 338-08-16
    Тел:+38 (044) 338-08-17
    Моб:+38 (050) 074-68-60
    Моб:+38 (067) 931-58-66

    Прокоментувати Мені подобається
  • Гость 3 роки тому

    Подскажите, пожалуйста, если в анкете указала, что первой страной будет Франция и еду я в Францию. То могу ли я сменить маршрут и выбрать рейс через Польшу? В Польше только пересадка, с аэропорта выходить не буду. Спасибо.

    Прокоментувати Мені подобається
  • Mara 3 роки тому

    подскажите пожалуйста-есть ли в Киеве фирмы,которые получают паспорта в посольстве после собеседования и отправляют в другие города владельцам?

    Прокоментувати Мені подобається
  • Юлия 3 роки тому

    Подскажите пожалуйста, а могу ли я получить Мультишенген, если у меня всего один Шенген в загранпаспорте?

    Прокоментувати Мені подобається
  • Гость 3 роки тому

    i to ne poboialas' i podala snova. dokumenti na rassmotrenii. i to xorocho, tchto ia eche v to vremia ne popala v sis. eto baza otkaznikov. ee togda eche nebilo.

    Прокоментувати Мені подобається
  • Гость 3 роки тому

    А у вас были какие-то проблемы при получении шенгенской мультивизы?
    Відповідь: da, bili. bila takaia otchen' bol'chaia problema s frantsuzami v 2005-2006 godax. 6 otkazov

    Прокоментувати Мені подобається
Показати ще

Ще на tochka.net

Новини партнерів

Новини tochka.net

МЫ В СОЦИАЛЬНЫХ СЕТЯХ

Новини партнерів

Loading...