Як отримати візу в Німеччину: детальна інструкція для мандрівника

Дізнайтесь усе про оформлення та підводні камені при отриманні Шенгенської візи в Німеччину

Не такий страшний вовк, як його малюють. Зібраність, поступовість, та завбачливість - ось найкращі друзі при оформленні візи в посольстві Німеччини. А ще редакція travel.tochka.net, яка намагається докласти максимум зусиль, щоб полегшити життя справжніх мандрівників під час оформлення візи.

Як отримати візу в Німеччину - види віз

Загалом, для в'їзду на територію Німеччини потрібна одна з декількох видів віз: Шенгенська віза для короткострокового перебування у країні (до 3 місяців), національна віза для короткострокового перебування у країні та блакитна картка для роботи у Німеччині.

У нашій статті ми розповімо про оформлення Шенгенської візи для короткострокового перебування на території країни.

 Як отримати візу в Німеччину - Візовий відділ Посольства Німеччини

Візовий відділ Посольства Німеччини у Києві розташований на вулиці Златоустівська, 37-39 (біля цирку та універмагу Україна). Найближчі станції метро - «Університет», «Політехнічний інститут» та «Лукянівська».

Щоб отримати дату співбесіди, потрібно звернутися до візового центру, вікно №2.

Години роботи: понеділок-четвер з 8:00 до 17:00. Перерва з 13:00 до 14:00. У п'ятницю центр працює з 8:00 до 15:00, перерва з 12:30 до 13:00.

Якщо можливо, записуйтесь у візовий відділ заздалегідь, тихше їдеш - далі будеш. Якщо ви будете збирати документи галопом в останню мить, ризикуєте щось забути.

Також на вулиці Фрунзе 60 розташований візовий центр Німеччини. Звертатись туди можуть лише громадяни, які часто мандрують: у вашому закордонному паспорті є вже дві Шенгенські візи за останні два роки, або ж одна Шенгенська мультивіза

Віза до Німеччини
Віза до Німеччини © obozrevatel.com

Контакти візового центру: +38 044 486 67 94.

Як дістатись: від центрального автовокзалу до станції метро «Університет» їздить маршрутка №548. Вийшовши на кінцевій зупинці, потрібно спуститися вниз, до універмагу Україна, що на площі Перемоги, 3.

Або ж дістатись до відділу можна з 2 пересадками від центрального автовокзалу: маршрутки №11, 12, які їдуть до станції метро «Площа Льва Толстого». Потім сісти на маршрутку №8 або ж 404, які зупиняються біля того цирку, що розташований на площі Перемоги, навпроти універмагу Україна.

З центрального залізничного вокзалу можна пройти пішки до площі Перемоги - це зовсім недалечко.

Як отримати візу в Німеччину - оформлення анкети для Шенгенської візи

На відміну від багатьох інших посольств, які вимагають від туристів реєструватись на сайті, анкету-заяву на отримання візи можна скачати на офіційному сайті посольства Німеччини.

Там само ви зможете ознайомитися зі зразком заповнення анкети.

Віза до Німеччини
Віза до Німеччини © kiew.diplo.de

При заповненні анкети прізвище та ім'я потрібно вказувати  латинськими літерами (так, як у закордонному паспорті). По можливості вкажіть латинкою також і місце народження. Решту пунктів анкети ви можете заповнити німецькою або українською мовою.

Як отримати візу в Німеччину - підводні камені при заповненні анкети

На сайті посольства є декілька анкет-заяв для оформлення Шенгенської візи. Дуже важливо не помилитись і обрати ту єдину і таку необхідну. Пам'ятайте, travel.tochka.net дає інструкцію для оформлення Шенгенської візи на короткострокове перебування у країні.

Відгуки туристів: «Я так поспішала, що заповнила не ту анкету для візи. Вже точно не пам'ятаю, що там було, але знаю, що просто скачала не ту анкету, але з подібними даними і формою. У мене мала бути анкета для стипендіатів, а вийшло, що вийшло. Довелось повторно відправлятись у посольство», - ділиться досвідом моя подруга Руслана.

Віза до Німеччини
Віза до Німеччини © kiew.diplo.de

Як бачите, на сторінці прикладу із заповненою анкетою приклеєна фотографія людини, що подає заяву на отримання візи. Знайте, що робити це потрібно заздалегідь удома. Якщо ви подасте анкету без фотографії - 100% вас завернуть назад або ж взагалі відмовлять у подачі візи.

Відгуки туристів: «Коли подавала анкету, забула вклеїти фото. Прийшла в посольство, а мені показали на двері. Довелось гарненько просити охорону, щоб позичили ножиці і клей, бо навіть фото вдома не порізала. Довго просила, бо в посольстві з безпекою дуже серйозно. Ножиці позичили, але не дозволили сісти за стіл, для зручності», - розповідає вже інша подруга Оксана.

Як отримати візу в Німеччину - які документи потрібно подавати

На сайті посольства подано безліч прикладів з документами для різної мети поїздки в країну, ознайомитися з ними можна, перейшовши за посиланням.

Ми ж обираємо пункт «для туристів»:

1. Одна візова анкета . Прізвище та ім'я вписувати латинкою (пам'ятайте про фотографію в анкеті).

2. Дві фотокартки паспортного формату - одна приклеюється в анкету, а одну потрібно подавати окремо.

3. Документи з інформацією щодо мети призначення та маршруту запланованої поїздки.

4.Підтвердження про заброньоване вами житло.

5. Інформація про заброньовані квитки на транспорт туди й назад - копія квитків або копія електронного квитка.

Віза до Німеччини
Віза до Німеччини © Thinkstock

6. Підтвердження вашої фінансової спроможності:

  • актуальні виписки з банківського (дебетного) рахунку за останні три місяці
  • або актуальні виписки з кредитних карткових рахунків про рух коштів за останні три місяці
  • або картковий рахунок із сумою, яка буде в розпорядженні протягом дії візи.

7. Документи про укорінення в Україні:

  • довідка про роботу (оригінал), яка була видана протягом останнього місяця (включаючи ім'я, повну адресу та номери телефонів роботодавця з указанням телефонного коду місцевості, дані про заробітну платню);
  • довідка від Державної податкової інспекції за місцем реєстрації про джерела отримання доходів.

8.  Для приватних підприємців (оригінал та копія кожного документу)

  • документ про реєстрацію Вашого підприємства;
  • довідка про рух коштів на рахунку Вашого підприємства;
  • довідка від Державної податкової інспекції за місцем реєстрації Вашого підприємства про податки та джерела отримання доходів.

Віза до Німеччини
Віза до Німеччини © kiew.diplo.de

9. Для школярів та студентів

  • довідка про навчання від навчального закладу (оригінал) з інформацією про звільнення від навчання протягом запланованого періоду поїздки

Ні в якому разі не забудьте про цю довідку, без неї  візі можете сказати до побачення.

Відгуки туристів: «Забула довідку з університету, але добра тітонька дозволила донести, коли вже забиратиму візу. Таке буває рідко, в мене просто стипендія була і запрошення від німецького вузу. Так би 100% завернули», - розповідає подруга Руслана.

10.   Паспорти - оригінал та копію закордонного та національного паспорту.

11.   Поліс медичного страхування для подорожуючих за кордон. Детальну інформацію можна дізнатись, перейшовши за цим посиланням.

Віза до Німеччини
Віза до Німеччини © kiew.diplo.de

12.   Додатково для дітей віком до 18 років:

  • заява про згоду на виїзд дитини за кордон від осіб, які мають право опіки над дитиною (як правило, батьків);
  • копія першої сторінки національного загальногромадянського або закордонного паспорту особи, яка підписала заяву;
  • свідоцтво про народження дитини (оригінал та копія).

Як отримати візу в Німеччину - подання візової заяви

У візовому центрі заяву подають лише особисто у спеціальне вікно для співбесіди, яке вам призначене заздалегідь.

Всі документи повинні бути посортовані за вказівками на офіційному сайті та сайті travel.tochka.net. Обов'язково вийміть їх із файлів та пластикових папок.

Не спізнюйтесь на співбесіду у призначений для вас час.

Віза до Німеччини
Віза до Німеччини © kiew.diplo.de

Як отримати візу в Німеччину - питання під час подачі візової заяви та документів

У посольстві у вас обов'язково запитають про:

  1. Мету поїздки.
  2. Фінансування вашої поїздки.
  3. Готовність вчасно повернутися в Україну.
  4. Поліс медичного страхування.
  5. Належне використання попередніх віз.

Також біля візового вікна вам повідомлять про розмір візового збору, який вам потрібно буде сплатити ЦЬОГО ж дня.

Пам'ятайте, travel.tochka.net - це не посольство Німеччини, всі деталі уточнюйте в посольстві або консульстві.

Віза до Німеччини
Віза до Німеччини © kiew.diplo.de

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

За матеріалами: tochka.net версія для друку

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Поділися в соціальних мережах

Теги

Німеччина поради віза посольство віза в Німеччину більше... приховати

Читай також


Новини партнерів


Коментарі (41)

символів 999
  • ოლექსანდრე მაკაროვი 8 місяців тому

    Здравствуйте у мнея жэна гражданка германи мне тесть прислал пригласительную я собрал все требуемые документы ,но мне не дали визу причина была такая,мы не можэм вам дать визу потому што вы захотите астатся в германи,чтоделать в таком случае?

    Прокоментувати Мені подобається
  • Асоль 1 рік тому

    Добрий вечір підскажіть будь-ласка,хочу поїхати в гості в Німеччину до друга.По запрошенню,що перше потрібно буде зробити:зареєструватись в посольстві і чекати запрошення чи навпаки?Ніколи цим не займалась!Як правильно реєструватись в консульстві і можливо хто знає кординати ?Дякую

    Прокоментувати Мені подобається
  • Mari_970 1 рік тому

    Я в прошлом году ехала в Германию. Показывала справку из банка о своих доходах так как работаю не официально, и больше ничего, этого сказали, что достаточно. Визу сделали очень быстро, я уехала в село в бабушке, а мне звонят и говорят, что уже все готово. Очень быстро, как говориться "любой каприз за ваши деньги".

    Прокоментувати Мені подобається
  • Hanna 1 рік тому

    Здравствуйте !Хочу поехать в Германию к знакомому но официально я не работаю.Возможно ли получить визу без справки с места роботы?

    Прокоментувати Мені подобається
  • Наташенька Кулик 1 рік тому

    Здравствуйте !Хочу поехать в Германию к знакомому но официально я не работаю,доходы на карточку стабильны. Возможно ли получить визу без справки с места роботы?

    Прокоментувати Мені подобається
  • таня 2 роки тому

    Здравствуйте ! скажите пожалуйста у меня есть приглашения в Германию . но нет копии первой странице паспорта человека который приглашает . обязательна нужна его копия паспорта ?

    Прокоментувати Мені подобається
  • Саня 2 роки тому

    здравствуйте нужна рабочая виза категории D какие сроки на выдачу и цены? спасибо

    Прокоментувати Мені подобається
  • Саня 2 роки тому

    Здравствуйте! Нужна рабочая национальная виза категории D какие сроки на выдачу?. спасибо.

    Прокоментувати Мені подобається
  • Наталья 2 роки тому

    Здравствуйте всем! Хочу сделать визу маме, она проживает в Крыму. Собрала все документы, но не хватает Довідки від Державної податкової адміністрації за місцем реєстрації про джерела отримання доходів. Вотзможно ли получить визу без нее? Зарание спасибою

    Прокоментувати Мені подобається
    • alyashmalya 1 рік тому

      Добрый день, Наталья!
      Вы нашли ответ на Ваш вопрос? Как Вы поступили в этой ситуации? Мне тоже надо для своей мамы из Крыма получить Довідку від Державної податкової адміністрації. Все остальные документы в порядке.

      Прокоментувати Мені подобається
  • Уляна Галянчук 3 роки тому

    УВАГА!!!!!!ВІДКРИТТЯ ДОВГОТРИВАЛОЇ ШЕНГЕНСЬКОЇ ВІЗИ!!!!!
    ОГОЛОШУЄТЬСЯ ЗАПИС НА ВЕРЕСЕНЬ, у звязку з вільними датами для реєстраціїї у візовий центр лише з вересня.
    Запрошення оформляється на рік. 100% гарантія відкриття на пів року.
    ЦІНА-100євро,в вартість входить страхівка і оплата консульського збору 35 євро.
    Звертатись за тел: 0674763761-Роман

    Прокоментувати Мені подобається
Показати ще

Ще на tochka.net

Новини партнерів

Новини tochka.net

Новини партнерів

Loading...