Надрукувати

Верона

Верона: Загальні відомості

Однак місто відоме не тільки цими іменами. Про колишню велич Верони свідчить арена - римський амфітеатр, де щорічно в липні і серпні проходить оперний фестиваль Arena di Verona. На річці Кастельвеккьо стоїть незвичайний замок.

Історія:

Верона була місцем проживання людей з доісторичних часів. Тільки з підстави римської колонії в цих місцях у 89 році до н.е. почався період розквіту міста.

Період з V по XII століття був бурхливим в історії Верони.

У 1796 році місто було взято наполеонівської армією, і в 1797 році відійшло австрійцям за кампоформійським світом.

За результатами Віденського конгресу 1815 року, Верона постійно була в руках Австрії і там залишалася до 1866 року.

Під час Другої світової війни Верона піддалася повітряним бомбардуванням, під час яких сильно постраждала.

У післявоєнний період, із вступом Італії до НАТО, Верона знову отримала стратегічне значення.

Сьогодні Верона - важливе динамічне та економічно-активне місто, яке привертає велику кількість туристів завдяки своїй тисячолітній історії.

Розваги:

У Вероні трохи барів, клубів і кафе. Серед нічних клубів найвідоміший Hollywood Danceclub, зроблений у лицарському стилі. Також полюбля.ть кафе Bukowski, виконаний в чорно-білих тонах. Серед барів виділяють Carro Armato, де будь-якого вечора збирається численна публіка.

Верона: Пам'ятки

Верона повна архітектурних пам'яток. Головна з них - давньоримський Амфітеатр, який був споруджений в 1 столітті н.е.

Цікава багатолюдна Трав'яна площу, палац Рад, побудований в 15 столітті.

У Вероні є пам'ятник Данте Аліг'єрі.

Численні церкви розташовані по всьому місту. Найвідоміші серед них: церква Санта Марія Антика; церква Св. Анастасії і Кафедральний собор 12 століття.

Верона: Віза і кордон

Громадянам України для поїздок в Італію необхідно отримати візу. Візи на термін не більше 90 днів отримують в Візовому центрі. Веб-сайт Італійського візового центру в Києві: www.italyvac-ua.com 

Веб-сайт посольства Італії в Києві: - www.ambkiev.esteri.it 

Туристична віза - короткострокова віза типу С, що передбачає перебування на території Шенгенської зони не більше 90 днів кожні півроку. Віза по запрошенню родичів, друзів або при наявності бронювання готелю в Італії. 

Як отримати візу в Італію? Дуже просто:

1. Підготувати вашу анкету та необхідні документи. Як заповнювати анкету можете прочитати тут http://travel.tochka.net/6715-shengenskaya-vizaobrazets-zapolneniya-vizovoy-ankety

2. Призначити дату та час запису на подачу документів. Забронювати дату співбесіди ви можете на сайті або зателефонувавши до Колл-Центру за телефонами (+38)  0 44 594 96 17 або (+38)  0 50 117 90 04. Та подати заповнену візову заяву та необхідні документи до Візового центру.

Адреса Візового Центру в КИЄВІ: 
вул. Фрунзе, буд. 60 (вул. Заводська, буд. 8), 
(Найближча станція метро: «Тараса Шевченка»  або трамвай 19, 12; або автобус 219, 451, 587

3. Оплатіть суму Консульського збору та збору Візового центру: Працівник надасть вам чек, який необхідно сплатити у касу в гривнях. Оплата буде включати суму всіх платежів у Візовому центрі детальніше тут http://www.italyvac-ua.com/ukrainian/visafees.aspx.

4. Стандартний термін розгляду: 10 робочих днів за умови подання повного пакету документів.

5. Отримати паспорт: у Візовому Центрі у робочі дні (окрім свят) з 08.30 до 15.30. Заявникові потрібно надати чек про сплату, що був отриманий у ВЦ під час подачі документів. 

Основні документи необхідні для отримання короткотермінової візи:

- Анкета-заява на отримання в'їзної візи (заповнена та підписана) http://www.italyvac-ua.com/ukrainian/download.aspx

- 2 кольорові фото (за останній період) розміром як на паспорт (3.5 * 4.5 см)

- Підписаний паспорт, термін дії якого закінчується принаймні через три місяці після візи, на яку подається запит. Паспорт повинен мати принаймні 2 вільні сторінки (для візи та печаток прикордонних органів) та бути виданим не раніше ніж 10 років тому (ст. 12 Візового Кодексу). Паспорти, термін дії яких продовжено, не будуть прийматися, за виключенням термінових випадків гуманітарного характеру при наявності цьому підтвердження. Всі дійсні закордонні паспорти в оригіналі та паспорти, термін дії яких закінчився, в оригіналі та копії, за умови що вони є у заявника.

- Копія внутрішнього паспорту.

- Поліс медичного страхування (термін дії повинен бути на 15 днів більше, ніж дати запланованої поїздки), якщо ця вимога не скасована

- Документи про наявність особистих фінансових гарантій  згідно Директиви Міністерства Внутрішніх Справ Італії від 01.03.2000р (натисніть тут): або дорожні чеки або банківська гарантія або виписка з поточного банківського рахунку разом з копією банкомат-картки або кредитної картки.

- Довідка з місця роботи та Копія трудової книжки завірена печаткою роботодавця. Якщо роботодавець заявника приватний підприємець: Свідоцтво про реєстрацію та Трудовий договір,завірений в податковій інспекції. Довідка з місця навчання та залікова книжка та Копія студентського квитка. Для приватних підприємців необхідно надати: Свідоцтво про реєстрацію та Довідку про доходи. Для пенсіонерів необхідно надати пенсійне посвідчення

- Документація  щодо  проживання в Італії та Резервація квитків на літак/автобус в обидві сторони + копії.

Документи, що підтверджують мету подорожі:

Якщо у Вас запрошення від офіційної установи, університету, організації, місцевого органу влади, то Вам необхідно реєструватися на подання документів на категорію візи - Туризм.

туристичний ваучер або бронювання готелю або документація, що підтверджує оплату за оренду житла або лист-запрошення та копія документу особи, яка запрошує (включаючи сторінку з підписом вище зазначеної особи).

 Для осіб, котрі в'їжджають до Італії з метою відвідин:

Для близьких родичів - чоловіка/дружини, дітей (у тому числі усиновлених), батьків (у тому числі прийомних, опікунів) бабусі/ дідуся, онуків, які мають намір відвідати громадян України, які на законних підставах перебувають на території Країн Шенгену, необхідно надати:

Письмове запрошення від особи, що приймає.

Копію дозволу на проживання (Рermesso di soggiorno).

Документ, що засвідчує родинний зв'язок (свідоцтво про одруження, свідоцтво про народження, тощо).

Для дітей, які їдуть без супроводу батьків (віком до 18 років)

Нотаріально завірений дозвіл на виїзд від обох батьків, які подорожують чи не подорожують разом з неповнолітнім.

Копії внутрішніх паспортів батьків

Свідоцтво про народження - оригінал та копія

Для неповнолітніх осіб шкільного віку: довідка зі школи.

Особливі випадки

У випадку відсутності одного з батьків необхідне рішення Суду про позбавлення батьківських прав.

У випадку смерті одного з батьків: свідоцтво про смерть.

У випадку, якщо дитину виховує мати-одиначка: довідка згідно з ст.135 Сімейного Кодексу України

У випадку опікунства: рішення суду або іншої компетентної установи.

У випадку, якщо неповнолітня особа подорожує без супроводу: нотаріальний дозвіл батьків або особи, що має відповідні права.

Митні правила

Офіційні митні правила дозволяють безмитне провезення не більше: 200 сигарет або 50 сигар, 2 літри столового вина або 1 літр алкогольних напоїв міцністю понад 22%, або 2 літра алкогольних напоїв міцністю до 22%, або 2 літри ігристого вина, до 250 мл туалетної води, 50 мл духів.

(!) Кількість ввезених і вивезених платіжних засобів не обмежена

Крім особистих речей, кожен громадянин країни, що не входить до Європейського Союзу, який в'їжджає до Італії, може ввезти: прикраси, два фотоапарати, одну відеокамеру, один радіоприймач, один магнітофон, один велосипед, одного з човнів (можна моторну), дві пари лиж, два тенісні ракетки, одну байдарку, одну дошку для серфінгу.

На митниці немає ніякого особливого огляду, не потрібно ніякої спеціальної декларації ні при в'їзді, ні при виїзді. При покупках на суму більше 100 USD в магазинах можна оформляти чеки "tax-free", при виїзді з країни Вам повернуть 11-15% від вартості покупок.

Новини партнерів


Коментарі (2)

Ще на tochka.net

Новини партнерів

Слідкуй за нами в соціальних мережах

Новини tochka.net

Новини партнерів

Loading...

Must read

інформація