Шенгенська віза: оформлюємо самостійно. Частина III

Важливі кроки на шляху до отримання шенгенської візи!

Як ми вже з'ясували, отримати самостійно шенгенську візу значно простіше, ніж вам це здавалося раніше. Не бійтеся, що отримаєте відмову у візі!

Отримання візи - це не страшний сон і не екзотична пригода. Це - абсолютно нормальна, чітка та врегульована в усіх аспектах процедура.

Отже, усі ваші дії на шляху до заповітного штампу в закордонному паспорті можна позначити такими основними кроками.

1. Визначення країни, до консульства якої вам потрібно звернутися за візою.

2. Отримання ґрунтовної та вичерпної інформації й про процедуру отримання візи, і про консульство безпосередньо.

Не рекомендується вивчати численні форуми в інтернеті або розпитувати друзів і знайомих, які вже отримували шенгенську візу. Будь-яка точка зору в цьому випадку буде суб'єктивною.

Достовірну інформацію ви можете отримати лише на офіційному сайті консульства або безпосередньо в консульстві.

Іще одне - поменьше читайте про відмову у візі, побережіть нерви та не псуйте собі настрій!

3. Підготовка документів.

Це найважливіший момент у всій процедурі отримання візи. Якщо все правильно - ви точно не отримаєте відмову у візі!

Основними документами для подачі до консульства країн Шенгенської зони є:

- візова анкета з фото, у 3 примірниках. Заповнюється зазвичай англійською, українською мовами. Можуть бути нюанси в консульствах різних країн.
Важливо! Прізвище та ім'я в анкету потрібно вписувати так, як це записано у вашому закордонному паспорті!

- закордонний паспорт - оригінал і ксерокопії всіх сторінок;

- внутрішній паспорт - оригінал і ксерокопії всіх сторінок;

- документи, що підтверджують вашу фінансову спроможність. Це можуть бути: довідка з місця роботи про заробітну плату, документи, які підтверджують наявність у вас власності (квартира, машина тощо), виписки з банку про наявність та рух коштів на ваших рахунках та інші фінансові документи.

Навіщо це консульству?

Усі ваші достовірні фінансові документи свідчитимуть на вашу користь. Наявність у вас грошей підтверджує два факти:
по-перше, ви повернетеся (у вас є робота, квартира тощо);
по-друге, у вас є гроші на подорож.

- документи, що підтверджують бронювання готелю (можна зробити роздруківку з сайту готелю або з сайту онлайн-бронювання), а також копії авіаквитків в обидві кінці.

- туристична медицинська страховка.

Зазвичай страхові поліси видаються на страхову суму €30 тис., і дійсні вони в усіх країнах ЄС.

4. Призначення дати співбесіди.

5. Співбесіда в консульстві.

Для того щоб успішно пройти цю заключну процедуру і не отримати відмову у візі, важливо пам'ятати кілька правил:

  • Консульство (посольство) має право вам відмовити у візі;
  • Вам варто просити візу на термін більший, ніж ваша запланована подорож. І, до речі, це обов'язково вказуйте в анкеті;
  • Щиро відповідайте на запитання, брехня - основна причина відмови у візі;
  • Не скандальте! Дотримуйтеся встановлених у консульстві правил.

І, будь ласка, пам'ятайте про те, що ви їдете до Європи в гості. А зі своїм статутом у чужий монастир приходити - ну дуже негарно й неввічливо.

І якщо ви прийдете до консульства з чіткою внутрішньою установкою грати за їхніми правилами, ваші шанси отримати шенгенську візу будуть майже стовідсотковими і ви не отримаєте відмову у візі!

Корисні посилання:

Цікава інформація:

За матеріалами: tochka.net версія для друку

Розкажіть, будь ласка, про ваші кроки до отримання шенгенської візи? Які були нюанси, складності або, навпаки, щось вийшло дуже просто? Поділіться досвідом!

Відповісти

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Поділися в соціальних мережах

Теги

Читай також


Новини партнерів


Коментарі (15)

символів 999
  • Гість 3 роки тому

    Якщо віза є Польська шенген ( на закупи ) на рік , але в січні хочемо поїхати в Австрію є бронювання готелю ... То що мені треба цей шенген анулювати і зробити Австрійський ?

    Прокоментувати Мені подобається
  • Михаил 3 роки тому

    То есть я сначала бронирую отели? Покупаю билеты на самолет, а потом визу открывать? А что с ними делать, если откажут в визе?

    Прокоментувати Мені подобається
    • Гість 3 роки тому

      Бронь отеля можно отменить бесплатно. Воспользуйтесь сайтом www.booking.com для поиска отеля. Некоторые авиакомпании возвращают стоимость билетов в случае отказа в визе, например Austrian, Lufthansa.

      Прокоментувати Мені подобається
  • Гость 3 роки тому

    То есть сначала бронировать?

    Прокоментувати Мені подобається
  • Гость 3 роки тому

    Здравстйуйте! Я стцдентка 5 курса. Собираюсь ехать в Италию в августе. Получается так, что я уже выпущусь. Как мне быть? Студенческий то действует у меня до конца августа, а вот зачетки уже не будет точно... Что делать???

    Прокоментувати Мені подобається
  • Гость 4 роки тому

    Здравствуйте.я живу в Украине и у меня вид на жительство.Могу ли я получить шенгенскую визу и посетит знакомым в Германии?

    Прокоментувати Мені подобається
  • Гость 4 роки тому

    Здравствуйте, этим летом заканчиваю 4 курс, но в июле хотелось бы поехать за границу...Так как на магистратуру еще не поступила, а с 4 курса выпустилась, в какую категорию я попадаю в оформлении визы?

    Прокоментувати Мені подобається
  • ирина 4 роки тому

    Добрый день. Скажите, а если я собираюсь в Польшу в гости к конкретному человеку, но буду оформлять туристическую визу, т.к. этот человек не может сделать официальное приглашение из-за отсутствия " определенных" средств. В таком случае какую правду говорить мне???? если скажу правду - визу мне не откроют, правильно?

    Прокоментувати Мені подобається
  • Гость 4 роки тому

    Добрый день, подскажите тут указано, что если я еду навестить знакомых - есть риск отказа. а что делать, если я действительно собираюсь в гости к друзьям (они готовы выслать приглашение). как быть?

    Прокоментувати Мені подобається
  • Lisa 6 років тому

    а да...как определить страну, в консульство которй идти: учтите, это не страна ПЕРВОГО ВЪЕЗДА (это устарело, все понимают, что можно летать с пересадками), а СТРАНА МАКСИМАЛЬНОГО ПРЕБЫВАНИЯ.... то есть если вы хотите совершить вояж: Бельгия (2 дня) - Франция (7 дней) - Нидерланды (3 дня) - распишите план поездки и вам путь к Французам....хотя это идеальная ситуация)))) полностью по правилам))))

    Прокоментувати Мені подобається
  • Lisa 6 років тому

    4) для первой поездки полезно сделать план поездки, приложить брони отелей во всех городах, которые хотите посетить, написать, какие достопримечательности вас там привлекают; часто в галлереях и супер музеях тип Уффицци, Лувра стоит бронировать билеты он-лайн и заранее - если есть такое - прикладывайте.
    5) если планируются внутренние переезды/бронируете машину - прикладывайте все эти брони, лишним не будет.
    6) при всем этом - не пишите поем, кратко и по сути

    Прокоментувати Мені подобається
Показати ще

Ще на tochka.net

Новини партнерів

Слідкуй за нами в соціальних мережах

Новини tochka.net

Новини партнерів

Loading...

Must read

інформація